Regionaal nieuws

 

BEERSEL

5de leerjaar Sint-Victor Dworp wint paasontbijt

Beersel- In een project sensibiliseert ColliShop van Colruyt Group kinderen en ouders over het belang van samen tafelen. Aan deze sensibiliseringsactie was ook een wedstrijd gekoppeld waarbij alle Nederlandstalige en Franstalige basisscholen werden uitgedaagd om samen met de hele klas een gezellig tafelmoment te creëren en hiervan een foto te sturen. Het 5de leerjaar van basisschool Sint-Victor Dworp nam de uitdaging aan en stuurde een leuke video in. Meer nog, hier mee behoorden zij tot de drie winnaars en werden door ColliShop vrijdag getrakteerd op een gezellig paasontbijt met alles er op en er aan en dit voor heel de klas. “We zijn heel trots op de overwinning van onze leerlingen van het 5de leerjaar. Eerder werkten we op de school al rond het thema van gezellig tafelen. Zo kookten de leerlingen samen met hun ouders op school, nadien iedereen samen aan tafel. We willen in de toekomst zeker nog gelijkaardige initiatieven blijven nemen”, aldus Nele Belsack, directeur van Sint-Victor.

 

 

Jeugdtoneelkring brengt Bollebozen en Trollen naar CC de Meent

Beersel- In Beersel zijn meerdere toneelverenigingen actief en dit niet alleen bij de volwassenen. De meesten hebben ook een jeugdafdeling die jaarlijks voor een productie zorgt, zoals Jeugdtoneelkring Hoop op de Toekomst, jeugd van de Koninklijke Toneelkring Lustig en Vrij uit Lot. Op zaterdag 27 april(19u30) en zondag 28 april(15u) presenteren zij in CC de Meent “Bollebozen en Trollen” van Herman Cogghe. Voor de regie tekent Veerle Debusscher, geassisteerd door Linda Van Damme. Spelen mee: Joey Kentin, Sarah Vervondel, Leïla Hassé, Utse Lintermans, Alexander Deckx, Akke Lintermans, Rik Dumortier, Iebe Lintermans, Yanis Ghafil, Brik Rampelberg, Aza Dekoninck, Karlijn Dumortier, Vital Thoré, Rayan Ghafil, Yoni Peresovici, Ellie Uylenbroeck, Pepijn Coppens en Sterre Steens. De toegang bedraagt 8 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden, spelers, CC de Meent of via jeugdtoneel.hoopopdetoekomst@gmail.com . Reservaties: 0476/54.24.02.

 

 

Dranstoemperswandeling naar Hallerbos

Beersel- De eerstvolgende wandeling van de Drankstoempers Wandelclub vindt plaats op dinsdag 16 april en dit van op parking 4 Hallerbos- Den Dries. De afstand bedraagt 7-8 km. Deelname gratis voor leden Gezinsbond; niet-leden betalen 9 euro lidgeld Gezinssport Dworp voor een gans jaar(verzekering inbegrepen). Wie geen vervoer heeft: Geen nood, wie wil meerijden kan opgepikt worden op het Kerkplein van Dworp om 13u30 stipt. Info: Willem Felis 02/380.67.92, Mon Vanden Berghen 02/380.07.44 en Piet Van Capellen 02/380.35.48. Ook elke 2de en 4de vrijdag van de maand Nordic Walking om 14u. Verzamelplaats Hallerbos Parking 4 – eerstvolgend 12 en 26 april. Info: Piet Van Capellen piet.vancapellen@telenet.be .

 

 

Kiwanis Beersel verdeelt 12.000 euro voor het goede doel

Beersel- Kiwanis Beersel organiseerde een Gala avond “Goud” in Evenementenhal DOC te Alsemberg. De organisatoren mochten dit jaar meer dan 200 sponsors en genodigden verwelkomen. De slogan “ Wij waarderen jullie Hart van Goud” miste zijn effect niet! De avond begon met een aperitief gevolgd door een “seated dinner” met koude en warme buffetten. Aanvullend konden de aanwezigen zich uitleven op een dansavond met de beste hits aller tijden. Een veiling geanimeerd door Ivan Pecnick, acteur bekend van “Tegen de Sterren Op” bracht een aardig centje op. “GOUD” konden de organisatoren dan ook afsluiten met een gift van 12 000 euro aan 4 verschillende lokale doelen. FriS, Rett, Sint-Victor BULO en Mensen voor Mensen. Sint-Victor BULO is er voor kinderen tussen 6 en 13 jaar met specifieke onderwijsbehoeften en een attest type basisaanbod. De Belgische RETT syndroom Vereniging vzw behartigt de belangen van kinderen met het RETT syndroom. Dit wordt veroorzaakt door een “gen-mutatie” waardoor de hersenstam zich onvoldoende ontwikkelt. Het komt meestal voor bij meisjes en leidt tot een erg zware fysieke en mentale handicap, waardoor ze totaal afhankelijk worden van de hulp van derden. “Mensen voor Mensen” zet zich in om mensen die in minder comfortabele omstandigheden moeten leven een steuntje te geven en dan heeft men het toch over meer dan 100 gezinnen! En dan nog FriS: Iedereen die wil sporten en om één of andere reden niet volwaardig aan bod komt in een reguliere sportclub is bij FriS van herte welkom. Kiwanis Beersel ondersteunt wel heel het jaar door vele projecten die zich inzetten voor kinderen.

 

Wilfried Oscé te gast in De Pastorie

Halle/Beersel- De meesten kenden Wilfried Oscé vooral als kok en als muzikant- hij speelt zowat 40 jaar bij de Alsembergse Brass Band- , maar sinds een tweetal jaar stelt dezelfde Wilfried Oscé af en toe zijn schilderwerken tentoon. Inderdaad, Wilfried werd geboren in 1952, maar begon pas zestig jaar later te schilderen. “In feite ben ik altijd creatief geweest. In de keuken kon ik mij vele jaren uitleven en ettelijke mensen genoten al van mijn eerder kunstig gepresenteerde borden. Een vriendin pikte dit op en introduceerde mij, eens met pensioen, bij Suzanne Verhoeven, lesgeefster bij recre-art in Itterbeek. Ze maakte me niet alleen wegwijs in de wereld van acryl en olie, een nieuwe passie was ook geboren. “ Wilfried leeft zich graag uit in surrealistische werken, waarmee hij de fantasie van de kijker wil prikkelen. Ook schilderen met bister intrigeerde hem algauw, waardoor men een ander facet van deze “jonge” kunstenaar kan ontdekken. Humor en veelzijdigheid kenmerken zijn werken, of…. Wilfried Oscé ten voeten uit! Wilfried Oscé is nu te gast en stelt tentoon in lounge brasserie De Pastorie Pastoor Bolsstraat 19 te 1652 Alsemberg en dit van 21 maart tot 11 juni. Meer info: wilfried.osce@pandora.be , website wilfriedosce.wordpress.com en 0486/951211 .

 

 

 

Fanfare Lot organiseert eens te meer muziekstage

Beersel- In de week van 15 t.e.m. 19 april 2019 organiseert de KF Eendracht Maakt Macht uit Lot voor de 3de maal een paasstage. De eerste keer was dit enkel voor eigen jonge muzikanten, sinds vorig staat staat de paasstage open voor alle geïnteresseerde jongeren tussen 7 en 16 jaar oud. Wanneer je kriebels in je buik hebt wanneer je muziek hoort. Wanneer je zin hebt om liedjes van Ghost Rockers, Ed Sgeeran of K3 zelf te kunnen spelen. Speel je al een fanfare-instrument of wil je nu eentje uitproberen. Heb je zin in een leuke, ontspannende, muzikale week? Kom dan naar deze paasstage. De paasstage gaat door in GBS Blokbos Lot van 9 uur tot 16 uur. Op vrijdag 19 april om 15.30 uur is iedereen welkom voor een muzikaal toonmoment. Vorig jaar was dit zeer creatief en verrassend, een muzikaal hoogstandje! De hele dag lang worden de kinderen begeleid door de lesgevers van de fanfare, Werend en Jérôme. Naast muzikale spelletjes, spelen op muziekinstrumenten, ritmische oefeningen enz... is er ook tijd voor sport en spel als afwisseling tussendoor. Muzikale voorkennis is geen vereiste. De stage is ook mogelijk voor kinderen en jongeren die hun eerste muzikale ervaringen willen opdoen. De prijs is zeer democratisch: 50 EUR voor een hele week. Info & inschrijvingen via info@emmlot.be of bij Manu Coone: 0473/661482 .

 

 

CC de Meent organiseert voor jong en oud

Beersel- De eerstvolgende weken wordt het nog eens duidelijk dat CC de Meent met haar activiteiten en evenementen zich niet beperkt tot één bepaalde doelgroep, maar integendeel er voor zorgt dat zowel jong als oud aan hun trekken komen. Zondag 3 maart werd gereserveerd voor een familieconcert “Radio Oorwoud”. Radio Oorwoud is rock- ‘n- roll voor kinderen, muziektheater boordevol meeslepende liedjes, met heel veel inhoud, een berg humor en genoeg knipogen om ook de ouders te laten smullen van deze kindervoorstelling. De familiemusical Roodkapje wordt opgevoerd woensdag 1 mei om 15u. Voorzien van een schitterend decor, prachtige kostuums en uiteraard swingende meezingliedjes is Roodkapje de familievoorstelling die je niet mag missen! Voor kinderen vanaf 3 jaar. En dan voor de jonge en minder jonge filmliefhebbers: Asterix//Het geheim van de toverdrank wordt geprojecteerd op zondag 31 maart om 15u. Ruim een halve eeuw na hun eerste verschijning zijn Asterix en Obelix nog altijd even energiek en dit natuurlijk dankzij de kenmerkende toverdrank. Maar dat brouwsel dreigt in hun nieuwste filmavontuur op te raken. De vorige film “Asterix en de Romeinse Lusthof” was met bijne 3 miljoen bezoekers een van de grootste bioscoopsuccessen van 2014. Grote kans dat hun nieuwe project net zo’n groot succes wordt. Uiteraard mag ook Urbanus//De Vuilnisheld niet ontbreken. Deze wordt vertoond zondag 14 april om 15u(familiefilm-met pauze)en dezelfde dag om 20u(avondfilm-zonder pauze). Deze nieuwe film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De 5de cultuurtip is de familiehappening KUNSTENBO(!)SDESARTS op zondag 19 mei. Deze gratis familiehappening vindt plaats in de volle natuur. Verwacht een 50-tal cultuuracts rond dans, muziek, circus, animatie, ….. Plaats van afspraak is opnieuw het Kasteelpark van Lembeek, het ideale decor voor knusse, intieme opvoeringen van Vlaamse en Waalse artiesten.


 

 

Samentuin Artic-Lot zoekt extra tuiniers

Beersel- Sinds 2016 bewerken buurtbewoners op de Artic-site in Lot gemeenschappelijke groentetuin; ideaal voor iemand die zin heeft om eigen bio-groenten te kweken, maar geen geschikt terrein heeft. Dit jaar kwamen er extra percelen en gaan de buurtbewoners op zoek naar nieuwe collega-tuiniers ; Hoe het allemaal begon in Lot? In eerste instantie werd een speeltuin aangelegd op de Artic-site, nadien werd samen met vzw Velt en Pro Natura een succesvol subsidiedossier ingediend bij de Vlaamse overheid en in april 2016 konden de eerste tuiniers in Lot aan de slag. Tijdens de eerste weken werden de beginnende tuinders, zeg maar de wijkbewoners, begeleid door vzw Velt en ook mochten de mensen nadien nog altijd vragen stellen. Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw Joke Schauvliege koos Lot ook om haar project volkstuinen te lanceren. Wat eventueel geïnteresseerde collega-tuiniers van de wijkbewoners moeten weten? Het terrein ligt aan de Beverstraat in 1651 Lot(tegenover de kerk). Inwoners van de wijk krijgen voorrang(vervolgens alle inwoners van Lot). Je kiest één of meerdere individuele percelen. Je betaalt 1 x 20 euro inschrijvingsgeld en elk jaar 5 euro per perceel. Er bestaat een beurtrol voor de gezamenlijke taken zoals het gras maaien, de haag snoeien, enz.. Je kweekt je groenten in een gezellige, relaxte sfeer. Interesse: Ann Bourlard 0478/278223 ann.bourlard@skynet.be .

 

 

Douw Rakkers kregen nieuwe outfit

Beersel- In Beersel zijn Douw Rakkers een begrip in het volley. Niet dat ze de ambitie hebben om in de ereklasse van het volley te geraken of in de regio het volley- evangelie te prediken, maar wel omdat ze meer dan uniek mogen genoemd worden. Nog echt de sport om de sport! Douw Rakkers staat voor “ de oude Rakkers” en ontstond uit spelers van toenmalige volleybalclub Alsemberg en zijn sinds 1999 actief in de recreatieve VLM competitie. Buiten het startjaar waren ze met wisselend succes al die jaren een vaste waarde in de hoogste reeks van de VLM competitie en in de bekercompetitie. Spelers van het eerste uur waren Kris Wauters, Kris Wilson, Bart Timperman, Luc Wenseleers, Toon Laeremans, Luc Debacker, Ludo Cockx en Patrick Decoster. Van deze beginperiode is voor het ogenblijk nog één persoon actief namelijk Kris Wauters (inderdaad van Clouseau), kapitein van de ploeg aangevuld met een aantal jonge en minder jonge spelers die vroeger meestal actief waren bij Davoc Lot. Onder de vleugels van Davoc Lot werd oorspronkelijk aangesloten bij de VLM maar sinds enkele jaren Douw Rakkers een VZW en staan ze op eigen benen. Dankzij de lidgelden en de steun van de gemeente Beersel en de sponsors van het eerste uur (Davino, Van Den Neste, Brioval, Volvo Sterkx) en huidige sponsor "Herberg De Zwaan"( nieuwe uitrusting en sporttassen) te Dworp zijn ze financieel onafhankelijk. Voor,het ogenblik hebben Douw Rakkers een spelerskern van 12 man. Het volleybal spelen in competitieverband zonder enige verplichting, het evalueren van de wedstrijden tussen pot en pint, maken het al die jaren een leuke vrijetijdsbesteding. Douw Rakkers van vandaag zijn: Kris Wauters (kapitein), Ben Denayer, Buelinckx Hans, De Jong Arie, De Winter Pieter, Degreve Dries, Degreve Wim, Demol Bart, Joachim Verschelden, Reusens Roan, Seppe Hanssens en Van Waeyenberghe Joeri. Info: Voorzitter is Luc Wenseleers Bruegellaan 27 Halle en secretaris Christian Barra Heidebroek 17 in 1652 Alsemberg.

 

 

GOOIK

Heemkundige Kring op zoek naar oude werktuigen

Gooik- De Heemkundige Kring uit Gooik is op zoek naar oude werktuigen om deze tentoon te stellen tijdens de volgende Erfgoeddag in Gooik. Ook het uitgeven van een boek met informatie over deze voorwerpen is mogelijk. De Heemkundige Kring doet een warme oproep naar de Gooikse bevolking om oude gebruiksvoorwerpen af te staan aan hun archief, ze kunnen ook uitgeleend worden. Dit in verband met een tentoonstelling tijdens de volgende Erfgoeddag eind april, met als thema: 'Hoe maakt u het?'. "Dat mogen dus allerlei soorten werktuigen zijn, zowel werktuigen uit de landbouw, als de schrijnwerkerij, mandenmakerij, smederij, kuipen maken en ga zo maar door. De bedoeling is om een tentoonstelling te organiseren, liefst interactief voor jong en oud", legt voorzitter Jean-Paul De loecker uit. Maar ze denken al verder en willen die oude werktuigen ook fotograferen en vastleggen in een boek, waar dan uitleg wordt gegeven over het gebruik ervan. Daarom werd aan hun medewerker en schrijver van de Heemkundige Kring, Frans Peetermans al gevraagd of hij voor die uitleg wil zorgen en kregen ze al een positief antwoord. "Hij is zeker één van de mensen in Gooik die hiervoor geschikt is, maar mogelijk kan hij ook hulp gebruiken van andere specialisten. Ook deze mensen mogen ons contacteren", zegt Jean-Paul. Wie dus oude voorwerpen in zijn bezit heeft en deze wil afstaan of lenen aan de mensen van de Heemkundige Kring kan steeds een seintje geven via: info@heemkunde-gooik.be, of GSM 0494/03.68.70.

 

Heemkundige Kring zorgt voor nieuw Persboek

GOOIK - Wie wil weten wat er in 2018 allemaal over Gooik verscheen in de geschreven pers, kan dit vanaf nu nalezen in het Persboek 2018. Hiervoor zorgde opnieuw de Heemkundige Kring die alle persknipsels gedurende het hele jaar nauwkeurig verzamelde en nu in een boek uitbracht. Het boek telt niet minder dan 490 bladzijden met Gooikse actualiteit. "En toch is persboek deze keer wat dunner dan anders omdat enkele lokale weekbladen niet meer verschenen", aldus Jean-Paul De Loecker, samen met Steven Sonck, Deborah De Deyn, Linda Ameys en Johnny van Baveghem de drijvende krachten achter het 35ste Gooikse Persboek. Het is te koop op de gebruikelijke verkooppunten in Gooik.

 

HALLE

38ste Hyacintenjogging komt er aan

Halle- In een organisatie van de Masters & Joggers van K.A. Olympic Essenbeek Halle, met de medewerking van het Stadsbestuur Halle en Agentschap voor Natuur en Bos, vindt op zaterdag 27 april de 38ste Hyacintenjogging plaats. De jeugdjogging start vanaf 14u in het Warandepark en de Hyacintenjogging vertrekt van op het pleintje Kasteelstraat: 14u30 14km en 21 km, 14u45 7,5 km. De kleedkamers voor de dames zijn gevestigd in de zaal Vergeetmijnietje en de heren in H. Hart & College, beide Kasteelstraat. Een tombola met waardevolle prijzen wordt georganiseerd voor de deelnemers aan de 7,5 km, 14 km en 21 km. Aanwezigheid is wel verplicht. Inschrijvingen ter plaatse: Zal Vergeetmijnietje 8 euro(daginschrijving) en 7 euro online inschrijving. (1 europer jogger gaat naar wetenschappelijk onderzoek tegen Alzheimer). Deelnemers aan de jeugdjogging betalen 1 euro.Wat parkeergelegenheid op zaterdag 27 april betreft, in het centrum van Essenbeek is deze beperkt. Aanbevolen wordt om parking 1 Hogebermweg te gebruiken. Info: hyacintenjogging@oeh.be .

 

Badmintonteam Halle '86 opnieuw aanwezig op nationaal niveau.

Halle- Zaterdag 16 maart kon in 1ste Provinciale van het Vlaams-Brabants badminton de titelstrijd in een beslissende plooi vallen. BTH '86 kreeg in eigen huis Shuttles Opwijk op bezoek en moest winnen om definitief zeker te zijn van de eerste stek. De wedstrijd werd aangevat met volgende selectie: Ben Boddengeen, Niels De Witte, Arno De Witte, Tom De Witte en Erwin Diekerhof. Na het Heren Dubbel stond er een 4-0 tussenstand in het voordeel van Halle op het bord. De Opwijkenaars - de huidige nummer drie in de stand - boden echter goed weerwerk en konden in 3 van de 4 dubbelwedstrijden verlengingen afdwingen. De zege van Ben Boddengeen in de eerste van vier enkelwedstrijden bracht echter al de verlossing. 5-0 met nog amper drie te spelen wedstrijden! De eerredder van Opwijk, die de eindstand op 7-1 bracht, was uiteindelijk enkel nog belangrijk voor de statistieken. De Halse elite pakt zijn tweede titel op rij en promoveert naar 3de Liga, het op twee na hoogste niveau!

 

K.T.Volharding speelt “Oorlog, soep en liefde”

Halle- Kt Volharding speelt vrijdag 12 en zaterdag 13 april om 20u en zondag 15 april om 15u ‘Oorlog, soep en liefde’, een oorlogskomedie van Karel Eens, in een regie van Karel Decoster. Deze toneelopvoeringen gaan allemaal door in de Paterskerk in Halle. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, in voorverkoop bij Tea-Room La Dragée en Café De Sleutel. Niet ver van de boerderij van Nand en Marjet zitten sergeant Hendrix, soldaat Frans en verpleegster Greta in de loopgraven geïsoleerd. En onze sergeant zou toch zo graag promotie maken en medailles verzamelen. Bij een zwaar bombardement wordt de boerderij weggeblazen. Nand en Marjet, alsook de Duitse soldaat Fritz, vervoegen het drietal. De oogappels van onze boeren, Thilleke en Gerarken zijn echter vermist. Plots komt dochter Thilleke toch op de proppen en nog wel met een pak geheime documenten. Als ten slotte nog enkele SSers, Olga und Helga, die op zoek zijn naar Fritz en de documenten, opduiken, dan is de strijd pas voor goed losgebarsten. Brengt generaal Von Blutskopf de oplossing? Wordt Gerarken teruggevonden? Een kommeke soep zal hier voor verrassende wendingen zorgen. Spelen mee: Dominiek Van Schoorisse, Julienne Vetsuypens, Els Demanet, Ward Ceyssens, Jacky Maes, Andre Herremans, Carl Coudron, Pieter Sanders, Anne Van Der Mijnsbrugge en Nele Baekeland.

 

Dreamland opent pop-op winkel met tuinmeubilair

Halle- Nadat Dreambaby onlangs verhuisde naar een nieuwe locatie aan de Edingsesteenweg te Halle kwam de oude Dreambabywinkel leeg te staan. Lang duurde dit niet want half maart opende Dreamland hier een pop-upwinkel met tuinmeubilair en terrasmateriaal. De pop-up blijft nog tot 30 juni en is alle dagen open, behalve op dinsdagen.

 

Kapitein Rudi Pickaert op Paasaffiche dit jaar

Halle- Wie Lembeek zegt denkt meteen aan de Sint- Veroonsmars en de soldatenomgang op Paasmaandag, een traditie die iedereen in Lembeek nauw aan het hart ligt, en dit was te merken aan de massa mensen die naar de zaal De Kring waren afgezakt voor het ’Bal van d’Affich’, waar de onthulling van de nieuwe affiche het hoogtepunt van de avond was. Kapitein Rudi Pickaert van de Koninklijke Soldatenclub Congo is dit jaar de grote foto op de paasaffiche. Rudi (55 jaar) stapte voor het eerst mee in de sint- Veroonsmars in 1986 bij het geweren peloton, later stapte hij over naar het muzikale gedeelte van de groep, bij de klaroen blazers. Rudi Pickaert maakt ondertussen ook deel uit van het bestuur van de soldatenclub. Deze felbegeerde affiche zal vanaf nu met honderden uitgehangen worden in en rond Lembeek. Voor het Bal van de Affiche kon organisator/bedenker van de affiche Jan Neef opnieuw beroep doen op zijn vrienden van Lembeik Bauve om er een gezellige avond van te maken met optredens van onder andere Jan zijn goede Bretoense (Finistères) vriend Gérard Jaffrés die de muziek van het laatste succesnummer van Lembeik Bauve “Crêpe Suzette” heeft geschreven, en zelf een grote hit heeft in Frankrijk met Café du Port ( bij ons Café de Zwaan) van deze Franse versie zijn er ondertussen al 200.000 exp van verkocht. De coverband Blue Thrill en Lembeik Bauve zorgde voor de rest van de avond voor de nodige ambiance.

 

 

Druk Paasweekend in Lembeek

Halle- Uiteraard gaat ook dit jaar de Sint-Veroonmars uit en vinden er heel wat nevenactiviteiten plaats. Zaterdag 20 april om 14u is er al een muzikale rondgang in het centrum van de gemeente door de Koninklijke Carabiniers. Het programma van zondag 21 april begint al om 9u30 met een eucharistieviering in de Sint-Veronuskerk, opgeluisterd door zangkoor Vox Veroni onder leiding van Anja Dierickx. Om 18u wordt iedereen in Zaal De Kring verwacht voor een Paasconcert verzorgd door Brass Friends Lembeek olv Olivier Brichau, KMFL Brass Band Lembeek olv Hans Goris en de Koninklijke Harmonie Willen is kunnen olv Pascal Bosmans. En dan wordt het uiteraard uitkijken naar wat er te gebeuren staat op Paasmaandag. Zoals voorgaande jaren vroeg uit de veren al om 03u voor het blazen van de reveille door de soldatengroepen. Om 07u45 worden de eretekens uitgereikt aan het oud-gemeentehuis A Puesstraat. Om 8u volgt de uittocht van de processie aan de Sint Veruniskerk en de uittocht van de militaire stoet aan het oud gemeentehuis in de A.Puesstraat. Om 10u vindt de ontmoeting plaats van de schrijndragers en militaire stoet aan de splitsing Kasteelbrakelsesteenweg en Dr. Spitaelslaan. Om 18u is er dan de intocht processie en militaire stoet op de Bergensesteenweg richting centrum Lembeek. Het hele paasgebeuren wordt afgesloten dinsdag 23 april. Om 9u wordt de militaire mis opgeluisterd door de muziekkapel van de Koninklijke Carabiniers en om 18u30 volgt tenslotte de uitbetaling van de soldij en vermaak toeschouwers in en aan het oud-gemeentehuis A.Puesstraat.

 

Hallenaar vertegenwoordigt Finland in Barcadi Legacy

Halle- Mathias Rossie uit Halle, die sedert enkele jaren leeft in Helsinki (Finland) en er werkt als barmanager in restaurant FRIDAS is met zijn cocktail creatie RUBI tijdens de wedstrijd voor de selectie van de Noord-Europese kandidaten door de jury als finalist voor Finland uitgeroepen. In Stockholm (Zweden) had op maandag 20 maart jongstleden de Noord-Europese finale plaats voor het verkiezen van de BACARDI Legacy wedstrijd 2019 voor 's werelds beste cocktail op basis van BACARDI RUM. Mathias Rossie had zich tijdens de nationale selectie in Finland reeds weten te plaatsen bij de drie Finse kandidaten (uit acht deelnemers). Met zijn voorstelling van zijn RUBI cocktail werd hij in Stockholm uiteindelijk de finalist voor Finland en zal hij in die hoedanigheid deelnemen aan de wereld-finale in Amsterdam in mei eerstkomend. De BACARDI Legacy wordt algemeen aanzien als een van de meest prestigieuze erkenningen in het milieu van de cocktailbars en barmanagers. De wedstrijd bestaat erin als deelnemer een cocktail te creëren waarbij rum van BACARDI het hoofdbestanddeel is, maar het vooral gaat om de bijzondere eigenschap van de eigen creatie. Bij de presentatie tijdens de wedstrijd is het ook belangrijk de drank met kennis van zaken aan te prijzen.

 

 

DROGENBOS

In Drogenbos is toneel nooit ver weg

Drogenbos- Het kan niet worden ontkend, Drogenbos heeft een zeer rijke ervaring met toneel. Tot in de jaren vijftig werd er door de toneelkring “Kunst en Vermaak” jaarlijks toneel gespeeld. Mensen als Pol Jacquemijns en vele andere bekende namen in de gemeente namen er aan deel. En Felix De Boeck was dikwijls de man  die de decors schilderde. En de jongste jaren werd deze draad terug opgenomen. En dit met succes! Waar het op neer komt: mensen die Drogenbos door en door kennen, die via via heel wat te weten kwamen, veel verhalen hoorden van vroeger, besloten uiteindelijk hier een toneel stuk van te maken. In het dialect van hier werd een toneelstik een “conseir” genoemd. Onder de naam van “De Plezante Berküzen” besloot een groep Drogenbossenaren in 2015 met de revue “Van Drogenbosch naar Drogenbos” het toneel in Drogenbos weer te laten herleven. En dit wordt niet anders. De Cultuurraad van Drogenbos presenteert nu “Surpries in de Cammestoet”, tot leven gebracht door de “plezante Berqûzen van Drogenbos”. De opvoeringen vinden plaats 26 en 27 april om 20u en zondag 28 april om 15u en dit in de Gemeentelijke feestzaal Grote Baan 222 in Drogenbos. Een ticket kost slechts 5 euro. Over de inhoud wordt uiteraard niets verklapt, het zou anders geen surpries meer zijn. Er zijn al wel enkele zekerheden: het wordt ook nu een avond om te lachen en te genieten van de situaties, de dialogen en het sappige dialect van Drogenbos. De sfeer van de jaren zestig zal hier overheersen. Kaarten zijn te verkrijgen bij de spelers, ofwel in de Muse bij de onthaalmedewerkster Patricia Motten op telefoon nummer 02/333.05.70 of patriciamotten@derand.be .

 

 

 

REGIONAAL

Thema van intergemeentelijke zwerfvuilactie is “Op 5 minuten proper!”

Iedereen ergert zich aan zwerfvuil in zijn/haar straat, buurt of wijk. Tijd dus om er samen wat aan te doen. Ook dit jaar bundelen Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten en roepen de hulp van alle inwoners in. Inderdaad, met een kleine inspanning van iedereen, zijn de gemeenten in een handomdraai weer proper…… De zwerfvuilcampagne die loopt van 23 maart tot 28 april werd toegelicht in deelgemeente Ruisbroek(Sint-Pieters-Leeuw). Gastheren waren de schepenen Gilbert Wouters(Open VLD-Beersel), Stijn Quaghebeur(N-VA-Dilbeek), Johan Servé(sp.a-Halle) en Paul Defrancq(CD&V-Sint-Pieters-Leeuw). Voor de zwefvuilactie “op 5 minuten proper” wordt een kleine inspanning gevraagd van iedereen. Iedereen, dat zijn 56.359 gezinnen, verspreid over Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Als elk van die gezinnen de handen uit de mouwen steekt en 5 minuutjes mee opruimt, komt men al gauw aan 281.759 minuten. Omgerekend zo een slordige 4.600 opruimtijd. Een enorme som en hèt streefdoel van de campagne. Hoe men kan deelnemen? Toon jouw engagement en registreer jouw 5 minuten, jouw aandeel in de strijd tegen zwerfvuil. Spreek familie, vrienden, vereniging(en), buren, klasgenoten of collega’s aan. Kies de straten die jij wilt schoonmaken en schrijf je in via www.intradura.be . Jouw gemeente zorgt voor handschoenen, afvaltangen en -zakken, fluovestjes en komt de gevulde zwerfvuilzakken ophalen. Wie meedoet krijgt er niet alleen en een propere straat en een leuk geschenkje voor terug. Daarnaast wint per gemeente 1 deelnemer een ballonvaart voor 2 personen. Zo kan men ook de propere straten vanuit de lucht aanschouwen. Meer info: www.intradura.be of de website van jouw gemeente.

Sportregio Pajottenland organiseert “Kijk! Ik fiets!” voor kinderen

Kinderen houden van spelen en vooral buiten spelen. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten en de frisse lucht die je op jouw gezicht voelt. Dit is iets waar ieder kind naar verlangt. Je hebt niet altijd zelf de tijd om jouw kind te leren fietsen op 2 wielen. Grijp je kans, want dit is het moment. Kinderen die goed met steunwieltjes kunnen fietsen, krijgen de mogelijkheid om in groep het fietsen op 2 wielen aan te leren door onze lesgevers. Een actieve begeleiding van 1 volwassene per kind is verplicht en het fietsen gebeurt met hun eigen fiets. Steunwielen vooraf te verwijderen. Bij deelname van het kind is er een inschrijvingskost van 5 euro met drankje, koek, verzekering, brochure en fluohesje inbegrepen. TIP voor kinderen van Pepingen: betaal met je KOE-PONGS! Wil je er aan deelnemen, schrijf je dan snel in, er zijn maar 25 plaatsen beschikbaar per datum. Inschrijven kan door het inschrijvingsstrookje te vervolledigen en het te bezorgen aan jouw sportdienst. Waar en wanneer vinden de sessies plaats? 27 april te Herne, 11 mei te Bever, 19 mei te Gooik , 25 mei te Roosdaal, 29 mei te Affligem, 9 juni te Lennik, 14 juli te Liedekerke en 15 september te Ternat. Waar kan men zijn/haar sportdienst bereiken?

Affligem – Sporthal - Nele De Schouwer - 053/64 00 40 - sport@affligem.be

Bever – Gemeentehuis - Nancy Duyms - 054/51 70 82 - sport@bever-bievene.be

Galmaarden – Baljuwhuis - Bart De Luyck - 054/89 04 41 - sport@galmaarden.be

Gooik - Sportcentrum Koornmolen - Walter Tielemans - 054/32 89 79 - sport@gooik.be

Herne – Gemeentehuis - Franciska Dekens - 02/397 11 64 - sport@herne.be

Liedekerke – Vrijetijdshuis - Pieterjan Van Steendam - 053/64 55 93 - sport@liedekerke.be

Lennik – Bibliotheek (1ste verdiep) - Koen De Loy-Vermeulen - 02/531 02 38 - sport@lennik.be

Pepingen – Gemeentehuis - Maya Van Holder - 02/383 14 38 - sport@pepingen.be

Roosdaal - Gemeentehuis – Evelien Vanderschueren - 054/89 13 52 - sport@roosdaal.be

Ternat - Sportcentrum Ternat- Jan Moortgat – 02/582 05 01 sport@ternat.be

Derde editie hyacintenfestival komt er aan

Binnenkort kleurt het Hallerbos opnieuw volledig paars en zal ongetwijfeld duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland aantrekken. Om die toevloed in goede banen te leiden slaan de stad Halle en de Vlaamse overheid opnieuw de handen in elkaar. Zo zorgt De Lijn voor gratis bussen en meer dan 40 vrijwilligers zullen de bezoekers informeren en op het (goede) pad houden. Minister van Natuur, Omgeving en Landbouw, Koen Van de Heuvel: “Zoveel mogelijk mensen van de natuur laten genieten is één van de speerpunten van mijn beleid. Natuurbeleving is ongelooflijk belangrijk, maar het mag niet ten koste van de natuur gaan. Daarom ben ik zo enthousiast over het hyacintenfestival: het heeft als doel mensen in de natuur te brengen, maar doet dat op een respectvolle en duurzame manier.” Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: “Het Hallerbos lokt tijdens de hyacintenbloei tienduizenden bezoekers. We investeren 25.000 euro in pendelbussen om elke bezoeker op een vlotte en comfortabele manier tot in het hart van het paarse bloementapijt te brengen.” En wat ook belangrijk is, de stad Halle wordt hyacinten- en shoppingstad. “Een betoverend bos en een historische stad met tal van bezienswaardigheden (o.a. de Basiliek), leuke winkels en aangename horecazaken worden, dankzij de Lijn tijdens het hyacintenfestival op een vlotte manier met elkaar verbonden” aldus burgemeester Snoeck.

Het Bruegeljaar werd gelanceerd

Het Bruegeljaar werd gelanceerd in onze regio, het Pajottenland en de Zennevallei. Het Bruegeljaar is het resultaat van een intense samenwerking tussen Agentschap Natuur en Bos, Gemeente Dilbeek, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, het Kasteel van Gaasbeek, Pajottenland+, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Toerisme Pajottenland & Zennevallei en Toerisme Vlaams-Brabant. De Bruegelpartners, maar intussen ook vele andere organisaties, werkten tal van Bruegelactiviteiten uit. Het aanbod is ongelooflijk divers: theaterstukken, kunsttentoonstellingen, fietstochten, muziekvoorstellingen, scootertochten, wandelingen, bloemenpracht, lezingen en nog vele andere activiteiten kleuren het Bruegeljaar. Je ziet het: er is voor elk wat wils en het aanbod groeit nog steeds. De verschillende activiteiten zijn ondergebracht in het 4-talige Bruegel programmaboekje. Voorlopig te verkrijgen in het toerismekantoor te Halle en te Galmaarden, maar weldra in de hele regio en daarbuiten. De digitale fans kunnen terecht op www.bruegel2019.be of op de facebookpagina ‘Bruegel 2019’ (https://www.facebook.com/bruegel2019/) voor meer info. En wie graag eens een blik achter de schermen werpt, kan genieten van het nieuwe Pajot Zenne magazine (https://issuu.com/erfgoedcelpz/docs/pajotmagazine_jan_2019_lr) dat volledig aan Bruegel gewijd is. Een en ander werd uit de doeken gedaan door Marleen De Kegel, schepen in Sint-Pieters-Leeuw en voorzitter Toerisme Pajottenland & Zennevallei, die een beeld schepte over het ontstaan van het Bruegelproject en de samenwerkingsverbanden, maar vooral ook uitlegde waarom wij hier in onze regio redenen te over hebben om te vieren. Nog enkele weetjes….. De herder van Regionaal Landschap zal ons komen verrassen tijdens tal van Bruegelactiviteiten. De Erfgoedcel werkt samen met verschillende topillustratoren waaronder Sassafras De Bruyn, bekend omwille van haar rubriek in Iedereen Beroemd op Eén. Toerisme Pajottenland & Zennevallei heeft een samenwerking met de stad Peer, omdat ook zij Bruegelactiviteiten aanbieden. Er is een mooie synergie Bruegel was daar bij het begin van zijn leven en bij ons op het einde van zijn leven. Pajottenland+ werkt samen met enkele streekproducenten om een Bruegeliaanse maaltijd te kunnen aanbieden aan bezoekers tijdens het Bruegels FietsFeest. De gemeente Dilbeek zal een paar kunstwerken van de Blik van Bruegel behouden, ook na de afloop van het project. Het Kasteel van Gaasbeek gaat ‘groots’, er werden al meer dan 100 werken verzameld voor de tentoonstelling Feast of Fools. Agentschap Natuur en Bos zal ook de museumtuin van Gaasbeek in de kijker zetten tijdens het Bruegeljaar, waarbij tuinactiviteiten van vroeger en nu vergeleken worden. De nieuwe editie van Pajot Zenne magazine bevat een overzichtskaart van de vele activiteiten in onze regio. Bij Floralia Brussels zouden al meer dan 200 groepsbezoeken geboekt zijn, waaronder een 70-tal bezoeken door groepen Japanners. De kunstwandeling van Collectief Pep-In-Gen start aan de Bree-eikhoeve, één van de oudste vierkantshoeves van het Pajottenland, die er al stond ten tijde van Bruegel. De verschillende kubussen in Herne zijn vernoemd naar de schilderijen van Bruegel … en nog vele andere!

12de editie Toer de Geuze, het kort af

De 12de editie van Toer de Geuze -gespreid over twee dagen-, mag de openbrouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei genoemd worden. Hij zal plaats vinden op zaterdag 4 mei van 11u tot 19u en op zondag 5 mei van 10u tot 17u. De volgende brouwerijen en stekerijen zullen hun deuren openen op zaterdag: Boon, De Troch, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en bezoekerscentrum De Lambiek. Opgelet: De Cam, Hanssens en Mort Subite zijn niet open op zaterdag. Zijn open op zondag: Boon, De Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans en bezpekerscentrum De Lambiek. Tijdens de Toer de Geuze-dagen moet je niet betalen om de deelnemende brouwerijen, stekerijen en het bezoekerscentrum De Lambiek te bezoeken. De toegangs is overal gratis. Men moet ook niet reserveren om een brouwerij of stekerij te bezoeken. Je kan deze Toer de Geuze met eigen vervoer doen(auto, fiets, te voet, ….) of met de HORAL-bussen. Een plaats hiervoor reserveren kan niet meer, ze zijn allemaal volzet. Zowel op zaterdag als zondag rijden de bussen 10 routes met meerdere vertrekplaatsen. Het is quasi niet mogelijk om alle locaties op één dag te bezoeken. De ervaring leert dat 4 à 5 locaties op één dag al een mooie prestatie is om ten volle te kunnen genieten van de uitleg en de bedrijfsbezoeken. Er wordt dan ook aangeraden om er een mooi weekend van te maken in het Pajottenland en de Zennevallei. Voor wie de Toer de Geuze nog niet zou kennen; er zijn niet alleen de bezoeken en rondleidingen in de deelnemende brouwerijen en stekerijen, men kan uiteraard kennis maken met de bieren die al in omloop waren en heel wat nieuwe in aanbod. Een en ander gaat ook gepaard met meerdere neven-activiteiten. Zo kan je zelf je geuze steken bij Lindemans, met de huifkar op zaterdag(Oud-Beersel) en zondag(Hanssens) bezoeken, Bierhuis Oud Beersel opent gedeeltelijk zijn deuren en voor het eerst kan men er ook een bezoekje brengen aan de Kriekerij, in Lembeek kan men voor het eerst deelnamen aan de Geuze Boon Jogging(zaterdag 4 mei van 11u30 tot 13u), enz…… Als je het ons vraagt? Deelnemen aan de Toer de Geuze? ….. Meer dan de moeite waard!

 

 

SINT-GENESIUS-RODE

Fred Vanderlinden is op zoek naar acteurs

Sint-Genesius-Rode- Onbekend kun je Fred Vanderlinden al lang niet meer noemen. Als “meester Fred” in GBS Wauterbos te Sint-Genesius- Rode, van kinderkoor“de Blokskes”, van “Het Kinderuur”, en nog veel meer…. En nu komt hij met een nieuw project op de proppen! Fred Vanderlinden: “Al meer dan 30 jaar regisseer ik alle vormen van theater: gaande van kindertheater, musicals, poppenspel, film, projecties, verteltheater, muziektheater en ook wat volwassen theater... Mijn grootste doelgroep tot nog toe zijn kinderen tussen 4 vier en 12 jaar. Na mijn opleiding regie ( 3 jaar ) in Gent had ik mezelf voorgenomen de weg naar het volwassentheater ook wat meer te bewandelen . Mijn eindwerk Het Lortcher Syndroom van Dimitri Leu kende toen een waar succes. Maar het Kindertheater, waar ik ontzettend van hou, bleef steeds op de voorgrond. “ Maar nu voelt Fred het anders kriebelen… “Ik heb waanzinnig veel zin om met een fantastische ploeg acteurs samen te komen en samen aan een productie te werken. De producties zouden vertoond worden in de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode. Deze productie is niet verbonden aan een theatergroep maar krijgt wel de volledige steun van Het Kinderuur ( technisch en achter de schermen ) en van de Boesdaalhoeve waar ook onze repetitieruimte zich bevindt. “ Fred heeft ook al een stappenplan. Wie zin heeft om mee te doen in een fantastische project en mensen met een theaterziel wil ontmoeten, geven een seintje via mail voor eind mei : fredvanderlinden@telenet.be. Juni: bijéénkomst tussen pot en pint om de verdere stappen te verduidelijken. Voorstellen van theaterstukken die hij op zijn verlanglijstje heeft staan en enkele data afspreken om eventuele voorstellingen te plannen. Fred: “Het is absoluut niet mijn bedoeling acteurs van andere verenigingen te gaan afsnoepen, integendeel, het kan de kern van elke vereniging vergroten. Want niemand wordt met dit project verbonden aan een theatergezelschap. Ik ben ervan overtuigd dat dit een succesformule kan worden maar natuurlijk kan ik dit niet alleen en heb ik jullie hulp nodig. Indien je dus van theater houdt en graag wilt meewerken aan een stuk dat door mij geregisseerd wordt, aarzel niet om me een seintje te geven! “

 

 

 

 

SINT-PIETERS-LEEUW

Brouwerij Lindemans geeft je de kans zelf Geuze te steken

Sint-Pieters-Leeuw- Naar tweejaarlijkse gewoonte zakken er met de Toer de Geuze ( 4 en 5 mei) zowel bierliefhebbers als “curieuzeneuzen” af naar het Pajottenland en de Zennevallei. In deze prachtige streek met zijn zacht glooiende hellingen maken de lambiekbrouwers en -stekers zich klaar om bezoekers van over de hele wereld in de beste omstandigheden te ontvangen. Deze laatsten gaan niet enkel kunnen proeven en kopen, maar ook nader kennis maken met een en ander èn zelf de handen uit de mouwen steken. Bij brouwerij Lindemans in Vlezenbeek krijg je een exclusieve blik achter de schermen. Je ontdekt er alles over het authentieke brouwproces, het werk van de wilde gisten, het vakmanschap en het geduld dat nodig is om de enige echte Oude Geuze te brouwen. Uiteraard wordt er ook geproefd, zijn er foodtrucks en is er animatie voorzien voor klein en groot. Tijdens de vorige editie was“ je eigen Geuze steken” de meest succesvolle attractie voor de liefhebbers. De kans om zelf een unieke blend te maken als origineel souvenir bleek een schot in de roos. Dus ook nu zullen gegadigden naar believen kunnen ‘steken’, gewapend met de raad van Dirk en Geert Lindemans, 6de generatie aan het hoofd van de brouwerij.

 

Jeugd van Vlezenbeek plant mee 350 inheemse bomen en struiken

Sint-Pieters-Leeuw- De jeugd van de Leeuwse deelgemeente Vlezenbeek spijbelde niet, maar staken zelf de handen uit de mouwen. Een 50 tal leerlingen van het 4de leerjaar van de Ave Mariabasisschool hielpen de natuurwerkers van Pro Natura met de aanplant van 350 inheemse bomen en struiken langs de voetbalvelden in Vlezenbeek. In 2017 kocht de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de terreinen aan de Inkendaalstraat in Vlezenbeek waar voetbalploeg SK Vlezenbeek zijn thuisbasis heeft. De gemeente wil deze sportinfrastructuur beter integreren in het landschap en de natuurwaarden van de beekvallei versterken. Samen met Pro Natura maakte ze een ontwerp om de omliggende ruimte om te vormen tot een waardevol recreatiegebied. Via verschillende activiteiten met onder meer de voetbalclub en de school wil de gemeente de betrokkenheid vergroten. Zo kan de natuurzone binnenkort een aangename plek worden voor groot en klein. Nu al kregen met veel jeugdig enthousiasme 350 inheemse bomen en struiken een plekje langs de voetbalvelden. Schepen van Sport, Herwig Smeets(N-VA): “De leerlingen van de Ave Maria basisschool, waarvan er overigens veel aangesloten zijn bij SK Vlezenbeek, hielpen zo mee aan de uitbouw van een mooie sportomgeving. “ Schepen van Groen en Openbare ruimte, Bart Keymolen(CD&V) pikt hier op in: “ Op deze bijzondere mooie plek kan onze jeugd kennis maken met sport en natuur. We moeten creatief leren omgaan met onze open ruimte en natuur verzoenen met ander landgebruik. “

KVLV Sint-Pieters-Leeuw bestaat 100 jaar

Sint-Pieters-Leeuw- Oorspronkelijk was het de Boerinnenbond, nadien KVLV en vandaag “Vrouwen met Vaart”. In Sint-Pieters-Leeuw bestaat de afdeling dit jaar 100 jaar. Inderdaad, kort na de eerste Wereldoorlog kwamen in Sint-Pieters-Leeuw voor het eerst enkele vrouwen-boerinnen samen. Zij legden met hun Boerinnenbond de basis voor wat nu KVLV in Sint-Pieters-Leeuw is: een bloeiende vereniging waar elke vrouw zich thuis voelt, ongeacht in welke levensfase zij zich bevindt, of ze veel of weinig tijd heeft en welke interesses zij ook heeft. Maar in de loop van haar geschiedenis bracht KVLV niet alleen vrouwen samen om te koken, te breien en te knutselen… De vrouwen van KVLV namen dikwijls maatschappelijk het voortouw: hun kleinschalige initiatieven, vaak gestart als hulp aan vriendinnen onderling, liggen aan de basis van een belangrijke dienstverlening, van organisaties die niet meer weg te denken uit het zorg-landschap. Denken we maar aan Landelijke Thuiszorg, organisatie voor Gezins- en Bejaardenhulp, Landelijke Kinderopvang met haar diensten voor onthaalouders, buitenschoolse kinderopvang, haar Huizen van het Kind, Puuur een grote organisatie voor huishoudhulp met dienstencheques,… Al deze diensten weken ook in onze gemeente en regio. Ook vandaag wil KVLV een maatschappelijke rol spelen: duurzaamheid is geen loos woord maar een belangrijk thema. KVLV is bezig met de klimaatverandering, het wonen in de toekomst, de deeleconomie en onderneemt ook actie door deel te nemen aan de klimaatbetogingen, organisatie van ‘Share Fair’-beurzen, …De KVLV afdeling telde op haar hoogtepunt in 1993 321 leden en 27 bestuursleden. Vandaag telt KVLV-Leeuw nog steeds 200 leden en 21 bestuursleden en is daarmee een van de grootste verenigingen in de gemeente. KVLV is in Sint-Pieters-Leeuw altijd sterk betrokken bij de parochie en de gemeente: altijd is er een hechte band en goede samenwerking geweest. Waar kon geholpen worden, werd ook geholpen. Met een mooie, stijlvolle viering in de parochiekerk, een academische zitting in het gemeentehuis en een feestelijke receptie werd jubileumjaar 2019 op een indrukwekkende wijze ingezet. En daar blijft het uiteraard niet bij….. Zondag 23 juni wordt het uitkijken vanaf 13u30 naar de Gezinsdag in en rond Zonnig Leven. Vrijdag 20 september vindt een feestdiner plaats voor de leden en hun partner en als afsluiter krijgen we vrijdag 18 oktober een optreden van “De Frivole Framboos” in De Merselborre.

 

Eurostar 2000 is opnieuw beste dealer van Mercedes-Benz in België

Sint-Pieters-Leeuw- Mercedes-Benz  Eurostar 2000 Bergensesteenweg 801 Sint-Pieters-Leeuw werd voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot beste dealer van België. Zaakvoerders Eddy Detruyer en zoon Glenn Detruyer dragen met veel plezier deze onderscheiding op aan het volledige team van professionele medewerkers. “ Deze beloning kwam dit jaar voor ons misschien wat onverwacht. Door de bouw en de opening van de nieuwe garage was het soms een heksen ketel om zoals in het verleden toch steeds klaar te staan om ons cliënteel de beste service te bieden. Zo kwam deze onderscheiding een beetje op de tweede plaats. Maar een onverwachte nominatie is toch nog altijd ietsje mooier” aldus Glenn Detruyer. Deze onderscheiding is voor de familie Detruyer een verdiende beloning na jaren hard werken, om er te staan waar ze nu staan. Dat ze nog niet aan stoppen denken is meer dan duidelijk. Vanaf 1 maart beginnen ze opnieuw met de uitbreiding van de huidige showroom. “Onze klanten verdienen de beste service en dit in de gloednieuwe showroom” aldus Eddy Detruyer.

 

 

 

PEPINGEN

Carnaval in WZC Vander Stokken

Pepingen- Op woensdag 20 maart werd in het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken carnaval gevierd. Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de Seniorenprinsenparen van Halle en de dansmariekes op bezoek. Vooraleer het feest kon losbarsten vroegen we de toestemming om het huis op stelten te zetten aan de directrice Sylvia Gribbe. De Seniorenprinsenparen zorgden voor ambiance en plezier. De begeleiders Leven en Wonen presenteerde een Carnavalsquiz die zorgde voor een culturele aanvulling op het feestelijke gebeuren. Op het einde van een mooie namiddag lieten de dansmariekes ons genieten van hun beste danspassen. We hadden deze namiddag drie eregasten op bezoek; Miss Vander Stokken Josette Agneessens, Mister Vander Stokken Roger Niels en Marie Jeanne Derauw een echte carnavaliste. Kortom een geslaagde namiddag! Alaaf Alaaf Alaaf

 

Bijkomende muzikanten voor Pepingen Pipe Band gezocht

Pepingen- De Pepingen Pipe Band, een doedelzak- en snaredrum-groep, die zowat tien jaar geleden werd opgericht door enkele enthousiastelingen- gebeten door de Schotse doedelzakmuziek- , is niet meer weg te denken in het Pajottenland , de Zennevallei en ook verder over de grenzen. Zij worden gevraagd voor optredens op allerhande evenementen zoals stoeten, kermissen en andere feesten. Inmiddels telt de Pepingen Pipe Band een twintigtal muzikanten. Om hun bestaan te verzekeren gaan ze nu op zoek naar bijkomende muzikanten, zowel beginnende als ervaren muzikanten, doedelzakspelers en drummers. Muzikale voorkennis is niet vereist. De muziekband wil ook starten met een jeugdwerking, daarom zijn jongeren vanaf 10 jaar welkom. Voor hen bestaat er een zeer hedendaags repertoire. Voor meer info: voorzitter Bjorn Merens 0486/865159, info@pepingenpipeband.be en www.pepingenpipeband.be .

 


LENNIK

Inwoners Lennik kunnen aan gunstprijs zwemmen in Ternat en Liedekerke

Lennik- De gemeenteraden van Lennik, Liedekerke en Ternat keurden in februari 2019 de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Lennik enerzijds en de gemeente Ternat en Liedekerke anderzijds voor het gebruik van hun zwembaden goed. Dit wil zeggen dat de gemeentebesturen van Ternat en Liedekerke hun zwembaden open stellen voor de inwoners van Lennik aan dezelfde voordeeltarieven als deze van hun eigen inwoners. Het gemeentebestuur van Lennik voorziet een jaarlijks budget volgens afrekening op basis van een reëel gebruik. De sportdienst van Ternat en Liedekerke leggen hiervoor een jaarlijkse afrekening voor gebaseerd op postcodecijfers met een eerste afrekening voor het jaar 2019. Op die manier kunnen de Lennikse inwoners genieten van een zwemaanbod over de gemeentegrenzen heen aan democratische tarieven. De maatregel ging in voege op 1 maart. De inwoners uit Lennik zwemmen dus sinds 1 maart aan het inwonerstarief van Ternat en Liedekerke. Het verschil in toegangsprijs zal door de gemeente Lennik worden bijgepast.

 

 

HERNE

Bruegel komt ook naar Herne

Herne- Zo wil kunstvereniging Herne Kunst'Telt alle gelegenheidskunstenaars in de streek de kans bieden deel te nemen aan haar groots Bruegelproject. Daartoe zet zij tijdens het weekend van 14 op 15 september in het Dominicanessenklooster een leuke tentoonstelling op met de aangeleverde kunstcreaties. Die tentoonstelling kreeg alvast de benaming Herne Bruegel't mee. Herne Kunst'telt met Veerle Van der Steen als voorzitter nodigt dan ook alle personen met enig kunstenaarsbloed in zijn of haar lichaam uit om voor die tentoonstelling aan de slag te gaan en een werk rond Bruegel te maken. “Wie kriebels in het penSeel heeft mag daarbij gerust de Bruegel in hem of haar loslaten”, zegt Veerle. “Ieder mag zijn of haar eigen ontwerp maken, of het nu een schilderij of een aardewerk is, in steen of glas of uit hout gehouwen. Ook wie denkt aan het creëren van een kledingstuk uit die tijd in grof katoen of verfijnde zijde is welgekomen net zoals trouwens zij die zich aan kantwerk willen wagen. En iemand die zelf een geniaal idee aanbrengt en het ons laat weten kan zijn of haar creatie tentoonstellen. Het komt er op aan dat wij de deelnemers de kans bieden zichzelf te bewijzen en hun talenten te tonen. En misschien spruit er wel een kunstwerk uit voort dat wij dan langs de op stapel staande kubussenwandeling permanent kunnen uitzetten”. Herne Kunst'telt wil haar kunstweekend in het teken van Bruegel alleszins een bijzondere stempel meegeven met flink wat animatie. Het CERA-fonds steunt het initiatief en stelt een bedrag van 2500€ ter beschikking dat de kring mag investeren van en voor de bevolking. Zo wordt op zaterdag naast de tentoonstelling ook uitgepakt met een reeks workshops zoals acrylgieten, kantklossen, acrylverven, kalligrafie en diamondpainting. Verder wordt als afsluiter ook een optreden van KokHer in het vooruitzicht gesteld. Meer info en zich als gelegenheidskunstenaar aanmelden via hernekunsttelt@gmail.com of 0477/57.99.65. Info ook op deze facebookpagina.