Regionaal nieuws

 

BEERSEL

Nieuw seizoen Beerselse wandelvoetballers ging van start

Beersel- Maandag 17 september begon het nieuwe seizoen voor de wandelvoetballers van Verbroedering Beersel Drogenbos. Na drie trainingen werd ook al een eerste vriendenwedstrijd gespeeld op verplaatsing. Tegenstrever was Kapelse Old Stars van Kapelle op den Bos, toch één van de beste ploegen van het wandelvoetbalgebeuren in ons land. De wedstrijd vond plaats op het veld van F.C.Beigem. Omdat beide ploegen met een tiental spelers -wedstrijd  2 maal 15’ wordt 5 tegen 5 gespeeld- waren, werd overeen gekomen om 3 maal 20’ te spelen. Beersel Drogenbos nam een verschroeiende start en na een tiental minuten was het al 0-3. Dan nam echter de klasse van de Kapelse Old Stars de bovenhand en werd het na 3 maal 20’ 17-7. Volgende afspraak is 20 november op het tornooi van OH Leuven. Voor het nieuwe seizoen mocht men twee nieuwkomers verwelkomen, namelijk Marc Van Doren en Gilbert Geiregat. Spijtig genoeg moesten er een drietal spelers gekwetst afhaken : Louis Chabert, François Degreef en Jean Debrael.

 

Weredi speelt drie maal “Hospitaal op hol”

Beersel- Het Koninklijk Toneelgezelschap Weredi Lot bre,ngen binnenkort de prachtige vertoning van een bewerking van “It runs in the family” van Ray Cooney in een regie van Jonas Borremans, geassisteerd door Janis Wellens. De opvoeringen vinden plaats in CC de Meent Alsemberg, vrijdag 16 en zaterdag 17 november om 20u en zondag 18 november om 15u. Spelen mee: Mark Partous, Niels Tavano, Kenzo Vandervelde, Agneta Cnudde, Sonja Bosmans, Erwin Vanhomwegen, Valerie De Bel, Ina Hamelryck, Willy Debraekeleer, Jens Marckaert, Karlien Figets, Mike Houben en Gerben Wilmus. Kaarten zijn te koop bij spelers en bestuur, of via www.toneelweredi.be of jan.zelck@telenet.be of telefonisch via 0476/44.56.94..

 

 

 

 

Infonamiddag “Nieuwe Technieken bij Kankerbehandeling”

Beersel- OKRA Huizingen en SAMANA Huizingen organiseren een Academie-Infonamiddag met als onderwerp: “Nieuwe Technieken bij Kankerbehandeling”. Spreker is Prof.Dr.Jacques De Grève. Prof.Dr.Jacques De Grève is Hoofd Dienst Oncologie, UZ Brussel in Jette.Deze infonamiddag vindt plaats woensdag 21 november van 14u tot 16u30 in Parochiezaal “Het Centrum” Menisberg 7 te Huizingen. Toegang gratis met koffie en koekje.

 

 

 

Vzw Zot van Beersel organiseert

Beersel- Op zaterdag 10 november 2018 organiseert vzw Zot van Beersel voor de vierde maal ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’ in het DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. Na het grote succes van de vorige jaren, en na de lovende reacties, kon Zot van Beersel vzw niets anders dan een vierde editie organiseren van “Do You love The 70’s & The 80’s”. De vorige edities zorgden steeds voor een volle zaal. Leuke muziek, veel sfeer & gezelligheid, oude vriendenreünies, herinneringen ophalen van vroeger …. Het bleek het juiste recept waar duidelijk nood aan is in de streek. En ook nu belooft het niet anders te zijn. Deze retro fuif met alleen maar topmuziek uit de jaren 70 en 80 wordt alweer een knaller van formaat. De rode draad deze avond is alweer de reunie van de oude discobars uit de streek. Wie kent ze niet: Discobar Picasso, Discobar Anoniem en Discobar Fantasy. Het waren stuk voor stuk topdiscobars uit Beersel en actief in de jaren 70, 80 & 90. Ze brachten stuk voor stuk heel wat sfeer & beweging in Beersel en omstreken. Kaarten in voorverkoop kosten 10€, aan de kassa betaal je 13€ . Kaarten zijn te verkrijgen in “ ’t Winkeltje” Grote Baan in Beersel, “Café Blue Note” in Halle; “Café Het Gildenhuis in Dworp”; Snack Het Pleintje in Alsemberg en Alzenbar in Alsemberg.

 

Drankstoemperswandeling

Beersel- op 20 november wandelt Gezinsbond Dworp Huizingen naar Sint-Pieters-Leeuw. Vertrek om 14uur stipt parking Coloma. Wie wil meerijden kan opgepikt worden op het Kerkplein van Dworp om 13u30 stipt. Gratis voor leden Gezinsbond; niet-leden betalen € 9,00 lidgeld Gezinssport Dworp voor een gans jaar ( verzekering inbegrepen). Info: Mon Vanden Berghen. Tel: 02.380.07.44. NORDIC-WALKING OP 9 en 23 november 2018. Verzamelen om 14uur Hallerbos parking 4 Dries. Info: Piet Van Capellen. Tel: 02.380.35.48.

 

 

 

K.F. Sint Jozef Kesterbeek-Dworp heeft opnieuw nieuwe chef

Beersel- Toen vorig jaar dirigent Gaston Coppye(64)na een slepende ziekte overleed, vond de Koninklijke Fanfare Sint Jozef Kesterbeek-Dworp al vlug een nieuwe chef in de persoon van oud-bekende Dirk Van Leuven uit Alsemberg. Inderdaad oud-bekende, zowat 20 jaar geleden hanteerde hij ook al het dirigeerstokje in Dworp. Wellicht daarom ook dat de muzikanten onmiddellijk “mee” waren en zonder onderbreking de draad terug kon opgenomen worden. Er volgden dan ook heel wat optredens en concerten. Lang duurde het mooie liedje echter niet. Al eind augustus liet Dirk Van Leuven weten dat hij om persoonlijke redenen de fanfare niet langer kon blijven dirigeren. En dat was voor de maatschappij ergens een ongelukkig moment daar zij in volle voorbereiding waren voor een kioskconcert in WZC De Ceder. Tijdens dit concert zouden tevens muzikanten worden gevierd. Het moest dus zeker doorgang vinden. Gelukkig duurde de zoektocht naar een nieuwe chef niet lang en dank zij enkele muzikanten die regelmatig de Koninklijke Fanfare Sint Pieter Sint Anna in Itterbeek gingen versterken kwam men bij dirigent Pierre De Rochez uit Korbeek-Lo terecht. Deze dirigeerde niet alleen het kioskconcert, maar om de veertien dagen hanteert hij nu ook het dirigeerstokje op de wekelijkse repetities van de K.F. Sint Jozef Kesterbeek- Dworp. Volgende afspraak 23 december om 11u in de parochiekerk van Dworp.

 

Brabantse indie popgroep Bosum lanceert nieuwe single “Marvin”

Beersel- Enkele jaren terug ontmoetten vier jonge muzikanten uit de Zennevalei elkaar op de Rockacademie in Halle. Tom Verbeeck (vocals, keys, guitar), Bart Samyn (drums), Elias De Schepper(bass guitar) en Alessio Santoliquido (guitar)uit respectievelijk Alsemberg, Huizingen, Dworp en Halle . Uiteindelijk besloten ze een band op te richten die de naam Bosum kreeg. Sindsdien gieten deze vrienden hun ziel in oprechte tracks die melancholie harmoniseren met feelgood-pop en instrumentale precisie. De ambities van de band zijn hoog, maar ze werken keihard om deze ook trachten waar te maken. Zo speelde Bosum al in Het Depot (Leuven) en de Clubzaal van de Ancienne Belgique (Brussel), maar ook voor hen begon het allemaal lokaal , ondergedompeld in de Leuvense en Halse muziek scene met onder andere optredens in de Blue Note, Lava Café . De afgelopen tijd hebben ze, mede dankzij deze succesvolle optredens, al een stevige lokale achterban weten op te bouwen . Op social media tikt de teller zo al meer dan tweeduizend Facebook-likes aan! Hun muziek bracht Bosum al tot in Londen en deze zomer versierden ze ook optredens in Frankrijk en Noord-Spanje. Met de lancering van ‘Marvin’ willen ze nu ook in de rest van België aan populariteit winnen. De band heeft ook een internationale klepper kunnen strikken om mee te werken aan hun nieuwe single! Voor ‘Marvin’ werkte Bosum namelijk samen met Barry Grint, die eerder ook samenwerkte met Oasis en Radiohead. Grint was zo verantwoordelijk voor de eindafwerking van het nummer, wat gebeurde in zijn studio in het Verenigd Koninkrijk. Zopas werd hun single Marvin uitgebracht. Het i is een comfortabel nummer, dat gedragen wordt door een stevige baslijn en helder melodisch klinkende gitaren. Dit combineert Bosum met catchy drums en subtiele synths. Dat alles maakt van het nummer een dromerig, atmosferisch popnummer met melodische grinta en een internationaal karakter. Zanger Tom Verbeeck uit Dworp : “Marvin gaat over de eeuwige liefde die een mens voor een ander kan voelen, zelfs al weet je dat de ander nooit iets goeds voor je betekend heeft of zal betekenen. Wat er ook gebeurt, die giftige liefde draag je als een litteken met je mee – anywhere the wind blows -.” Voor het nummer Marvin maakte de band ook een bijhorende, wondermooie videoclip, met sfeerbeelden opgenomen in Duitsland.

 

 

Week van de Smaak in de Lambiek

Beersel-Ook in 2018 doet Bezoekerscentrum De Lambiek mee aan de Week van de Smaak. Op donderdag 22 november organiseert Bezoekerscentrum 'De Lambiek' een tweede After Work Party! Kom na de werkuren genieten van een heerlijk glas Geuze of Kriek of laat je verrassen door één van de lambiekbiercocktails, eigenhandig geshaket door Baroness Beverage Catering. Bij een streekdrankje hoort uiteraard ook een heerlijk hapje, gemaakt door Kaf'eko. Op donderdagen mogen de beentjes al eens losgegooid worden. Sluit de werkdag feestelijk af op de tonen van onze live DJ. Meer informatie vind je terug op www.delambiek.be en op het Facebook event. Wanneer? donderdag 22 november 2018 van 17u00 tot 21u00. Waar? Bezoekerscentrum De Lambiek, Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg. GRATIS TOEGANG! Graag op voorhand reserveren via visit@beersel.be

 

 

 

De Dworpse Bikers verwelkomen u graag op de 11de editie van de Dworpse Bikers Classic MTB op 11 november 2018

Net zoals vorig jaar vertrekt de toertocht in het provinciedomein te Huizingen vlakbij de afrit Huizingen(20) van de Brusselse Ring. Deze locatie is voorzien van zeer ruime parkings nabij de inschrijvingen. Verschillende afstanden staan opnieuw op het programma, van beginnende tot gevorderde biker. Er kan gekozen worden tussen 30km – 45km – 55km. Inschrijvingen kan van 8u tot 10u30 alle afstanden. Gratis begeleide kidstocht van 15km met een inschrijving om 9u30 en het gezamenlijk vertrek om 10u. Zoals elk jaar kan u verder genieten van :
• WCUP sportdrank, fruit, wafels,… bij elke bevoorrading
• duidelijk bepijling • pechverhelping /ophaaldienst tijdens de toertocht
• EHBO aan elke bevoorrading
• EHBO hulppost aan start
• gratis bewaakte fietsparking voor en na de tocht
• bike-wash met 20 spuitstanden op hoge druk
• warme douches
• Verwarmde tent met nen gezellige aprés
• 1 gratis toegang tot het provinciedomein van Huizingen voor het seizoen 2018 Tot 11 november in het provinciedomein van Huizingen !!
Met sportieve groeten Dworpse Bikers vzw
Kurt De Dobbeleer 0479/38.38.79

De Neu Pruim haalt de Gault Millau gids

In 1903 opende een bruin café op de Ukkelsesteenweg in Beersel de deuren. Ongeveer een eeuw later kreeg het een nieuwe bestemming als een gezellig en sfeervol restaurant. Vandaag kwam de Neu Pruim als eerste restaurant van Beersel in de Gault Millau. Van bij de start van restaurant De Neu Pruim was en is John Stevens, de zaakvoerder van dit familiebedrijf, de chef achter het fornuis. De reputatie van De Neu Pruim groeide mede door het brede en afwisselende aanbod van verse gerechten. De Neu Pruim staat voor een eerlijke keuken met karakter en een ziel. Geen onnodige poespas, er worden dan ook enkel kwaliteitsproducten geserveerd. Op 8 november van dit jaar wordt de Neu Pruim 18 jaar, volwassen en toch nog zo speels. Wat begon als een cafeetje met boterhammen en plattekaas- een Beerselse specialiteit- werd door de jaren heen een echt restaurant dat vandaag “en stoem(p)elings” een recensie krijgt in de Gault Millau. Al in 2015 bekroonde Michelin twee klassiekers van de Neu Pruim. Zo behoorde restaurant De Neu Pruim volgens Michelin tot de restaurants waar de beste mosselen en paling in ’t groen geserveerd wordt. In de nieuwe Michelin-gids van 2015 stond voor het eerst een rubriek met restaurants waar je de beste klassiekers kon eten.. Voor Vlaanderen ging het om mosselen, paling in ’t groen en côte à l’os. Waren John Stevens en Danja Guldentops al super tevreden met de vermelding in de Michelin-gids, wordt het vandaag nog wat meer als 1ste restaurant van Beersel in de Gault Millau. John: “Oh wat zijn we best fier op ons pruimpje en hopen dat ze verder mag groeien zonder haar kinderlijke onschuld te verliezen. Uiteraard willen wij ook onze klanten danken voor het vertrouwen."

Dirk Roofthooft komt naar het Huis van Herman Teirlinck

Stef Gits keert terug naar zijn oude liefde en gaat opnieuw radioprogramma's presenteren. Stef Gits is woordvoerder van Toerisme Vlaanderen en heeft er al een mooie mediacarrière opzitten. Zo was hij jarenlang eindredacteur/nieuwslezer bij Q Music en eindredacteur bij het VTM Nieuws. Maar wist je dat Stef al 36 jaar gebeten is door de radiomicrobe? Stef Gits was amper 14 jaar toen hij al actief was bij vrije radio's in de streek zoals Mega, Media, Radio Viva, Moetoen en Radio Contact. Maar het langst van al zat hij achter de microfoon bij Stadsradio Halle, een zender waar hij alleen maar warme en dankbare herinneringen aan heeft. "En nu krijg ik dankzij de Halse radio Victoria de kans om in mijn vrije tijd weer wat radio te maken. Een paar uurtjes per week. De cirkel is nu rond wat mij betreft. Ik heb er ontzettend veel zin in."   Bij Victoria reageren ze opgetogen op de komst van Stef Gits : "Victoria is al jaren een kweekvijver van radiotalent. Medewerkers van ons zijn uitgezwermd naar VRT, Musichall en tal van productiehuizen. Stef zal zich hier zeker thuis voelen!"  Je hoort Stef Gits elke werkdag tussen 4 en 5 's middags op Victoria (happy Music via 105.2 FM of www.radiovictoria.be  

 

 

 

 

GOOIK

Kampioenenviering Gooik komt er aan

Gooik- Op zondag 18 november 2018 om 10.30 uur organiseert de sportraad i.s.m. het gemeentebestuur haar 4° Sportbrunch en Kampioenenviering. Men maakt opnieuw gebruik van de het clubhuis in het gemeentelijk sportcentrum Koornmolen. De presentatie is in handen van Kris Baert. Aansluitend worden alle aanwezigen getrakteerd op een gezonde sportbrunch!  Geef zeker ook jullie kandidaat voor de Gooikse Sportparel 2018 door, een erkenning voor een bijzondere sportcarrière in de breedste zin van het woord. Clubs of individuele sporters die een kampioenenprestatie hebben neergezet tijdens het sportseizoen 2017-2018 (t.e.m. 1/10/2018) kunnen zich via onderstaande antwoordstrook kenbaar maken bij de sportdienst. Zij zullen eind oktober een persoonlijke uitnodiging voor deze huldiging in de mailbox/bus krijgen. Indien er beeldmateriaal ter beschikking is van de persoon en/of ploeg in kwestie dan mag dit steeds bezorgd worden aan de sportdienst (indienen voor 15 oktober 2018). Gelet op de locatie en het concept kunnen we dit niet openstellen voor het brede publiek. Enkel genodigden worden verwacht. Sinds een paar jaar wordt de Gooikse sportparel uitgereikt, met deze trofee wil de Gooikse sportraad jaarlijks hulde brengen aan een Gooikse (ex)sporter die een bijzondere sportprestatie/-carrière neergezet heeft in het verleden en/of nog steeds actief is als sporter, coach of trainer. Maar ook vrijwilligers, medewerkers, bestuurders die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd in een Gooikse vereniging of aan de Gooikse sport in het algemeen, komen in aanmerking. Voorgaande laureaten als Gooikse sportparel waren Wim Goddeau (2014-voetbal), Luc Devillé (2015-judo), Eddy Penne (2016-MTB/voetbal/volleybal/oud voorzitter sportraad) en Joris Blondiau (2017- voetbal). Het volledige reglement en het inschrijvingsformulier kan je vinden op de website van de gemeente Gooik www.gooik.be/vrije-tijd/sport/sportaanbod/voor-jong-en-oud.  Wie een kandidaat wil indienen stuurt voor 15 oktober 2018 het inschrijvingsformulier door of neemt contact op met de Sportdienst.

 

HALLE

Stad Halle plaatst opnieuw bladkorven.

Halle- Halle investeert in een mooie duurzame en groene stad door onder andere bomen aan te planten in de straten. Tijdens het najaar geven deze een mooie pracht aan verschillende kleuren en daar horen natuurlijk ook de vallende blaadjes bij. Om de voetpaden proper en veilig te houden rekenen we ook op de hulp van de Hallenaren. De stad plaatst dit jaar opnieuw bladkorven in verschillende Halse straten. In deze bladkorven mogen de inwoners de bladeren van de bomen die op het openbaar domein staan deponeren. Bladeren afkomstig van een boom uit je eigen tuin mogen niet in de bladkorf maar horen thuis in de GFT-zak, of in je compostvat of je compostbak. Info: OMM - Milieu | T 02 365 95 34 | milieu@halle.be .

 

 

November Wereldmaand in Halle

Halle- Ook dit jaar is november Wereldmaand in Halle. Het startschot werd al gegeven op 2 november en dat onder het motto “November Wereldmaand verbindt”. Met meer dan 40 activiteiten wil “November Wereldmaand” mensen op een positieve manier met elkaar verbinden rond thema’s zoals diversiteit en duurzaamheid. Het centrale trefpunt van ‘November Wereldmaand’ is al 15 jaar de Oude Post die getransformeerd wordt tot een heus Wereldcafé en dat is ook dit jaar niet anders. Voor een gezellige aankleding en een werelds sfeertje zorgt dit jaar Spectakulo vzw. Het Wereldmaand-programma bestaat ook dit seizoen uit zo’n 40 activiteiten van evenveel verenigingen. Onder hen heel wat vaste waarden maar ook enkele nieuwkomers. Zo zet Buurthuis Ommekaar de deuren open voor een workshop ‘Cafépraat en migratie’ van ‘School Zonder Racisme’. Mondiaal Halle organiseert in samenwerking met de integratieraad ‘Fanon Mixtape’, een bijzondere theaterperformance over de ingebakken vooroordelen die we hebben over anderen. Tijdens deze Wereldmaand herdenken we ook het einde van de Eerste Wereldoorlog. Schrijfster Karla Stoefs schetst op ontroerende wijze hoe kinderen en jongeren de Groote Oorlog beleefden. Via de muziekavond ‘Brüder nicht schieβen’ brengt DUWOH liederen over miserie, bloedvergieten, protest en afkeer. Tijdens een historische café geeft Averechts een historisch overzicht van de 100 jaar na de Groote Oorlog. En tijdens het debat ‘Vrede in de vuurlinie’ wordt de verhouding tussen vrede en geweld in vraag gesteld. Als vaste waarde werkt Zenboeddhisme Halle zich opnieuw origineel in de kijker met een ‘Stilte- en meditatiemarathon’ in de basiliek. Op 17 november is er opnieuw Toernee Mondi’alle. De organisatoren herhalen de succesformule van vorig jaar met de familienamiddag Toernee Kadee, live muziek in de Halse kroegen, street performances en een party in CC ’t Vondel. En tenslotte: dat het “November Wereldmaand “ is in Halle, zal je ook zien in de binnenstad. Alle informatie vind je terug in het ‘November Wereldmaand’-boekje, www.novemberwereldmaand.be en www.facebook.com/november.wereldmaand.

 

Kabuiz met “Talent in de tent”

Halle- Kabuiz speelt op vrijdag 16, zaterdag 18 en zondag 18 november het stuk “Talent in de tent”. De voorstellingen starten om 20 uur en zondag om 15 uur en vinden plaats in zaal Lindegroen in Buizingen. Kaarten aan 9 euro via anneke.wauters@hotmail.com of 0475 20 99 43. Isabel Vervloesem verveelt zich stierlijk nu haar zoon afgestudeerd en in Frankrijk is gaan wonen. Ooit was ze “kotmadam” voor hem en zijn schoolmaten. Vandaag de dag is haar stille wens om ooit een Bed & Breakfast te beginnen. Ze houdt er immers van om gasten in huis te hebben. Alles komt in een stroomversnelling wanneer er op een dag aangebeld wordt. Een echtpaar, op weg naar de kust, heeft autopech en vraagt om hulp. Dat is het begin van heel wat grappige verwarringen en hilarische toestanden Paul Coppens– auteur Eerste, tweede en derde bedrijf : thuis bij Isabel Vervloesem een binnenkomst van het echtpaar dat autopech heeft. Zij ontmoeten allerlei gewone maar vooral ongewone figuren. Pauze Vierde en vijfde bedrijf : de dag nadien. De verwarringen en misverstanden nemen alleen maar toe.

Halle werkt(e) aan vergroening

Halle- Halle heeft de voorbije jaren intensief ingezet op vergroening. Met partners zoals Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, Natuurpunt, Agentschap Natuur en Bos, de provincie Vlaams-Brabant en de Natuurgidsen Zuidwest Brabant werden verschillende groenprojecten gerealiseerd. Maar ook de Hallenaar kan bijdragen tot het vergroenen van de stad. Zo organiseert de Halse Milieuraad opnieuw een plantactie, waarbij inwoners aan een voordelig tarief (gemiddeld 30% goedkoper) streekeigen en biologisch gekweekte planten kunnen aankopen voor zijn tuin. Groen in en rond een stad is belangrijk voor de leefbaarheid, het welbevinden en het stadsklimaat. Met Plan Boommarter wordt daarom getracht zoveel mogelijk natuurgebieden uit te breiden en aan elkaar te linken. Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei, Agentschap Natuur en Bos, Natuurpunt, Natuurgidsen ZWB, de provincie Vlaams-Brabant en de stad Halle werken hiervoor nauw samen. Dankzij Plan Boommarter werden de voorbije jaren ook 10 poelen en 13 hoogstamboomgaarden aangelegd, hersteld of uitgebreid, 17 gemengde hagen en houtkanten aangeplant (zowel in natuurgebieden als op terreinen van de stad of inwoners) en meer dan 10 km bijkomende kleine landschapselementen zoals wegbermen, holle wegen of bomenrijen aangelegd. Dat is maar liefst 4 km meer dan vooropgesteld. Ook inwoners worden actief betrokken bij dit groene project. Want hun tuinen zijn natuurlijk het grootste natuurdomein van de stad. Tuinen zijn ook een belangrijk element in het creëren van groene verbindingslinten tussen natuurgebieden in en rond de stad. Hierdoor kunnen verschillende diersoorten zich opnieuw gemakkelijker bewegen tussen de bos-, weide-, natuur- en watergebieden. De Halse Milieuraad biedt daarom samen met de stad Halle opnieuw voordelig plantgoed aan. Het gaat om inheemse, biologisch geteelde planten die tot 11 november voordelig aangekocht kunnen worden. Het project stimuleert de lokale biodiversiteit, want nog te vaak kiezen we voor exotische planten en een steriel grasperk. Dat heeft catastrofale gevolgen voor de insecten; zo vinden bijen nauwelijks nectar in dit type tuinen. Een en ander kan besteld worden via www.halle.be/plantactieof via het bestelformulier dat beschikbaar is bij de dienst OMM – milieu. Bestellen kan nog tot 11 november, de verdeling wordt voorzien begin december via het stadsmagazijn. Wie de smaak te pakken heeft kan ook zijn gevel vergroenen. Wie kiest voor een klimplant, mag deze onder bepaalde voorwaarden ook planten in de stoep. Meer zelfs, de stad helpt je om zo’n tegeltuintje aan te leggen. Meer hierover lees je op www.halle.be/tegeltuintje .

 

WINTERROMMELMARKTEN 2018 HALLE

Halle- De inschrijvingen voor de 3 markten zijn opengesteld voor het grote publiek! Prijs 6 euro per standplaats van 3m op 2m. De winterrommelmarkten zijn voorzien op zaterdag 8 en zondag 9 december telkens van 8u tot 13u. De tweedehands kledijmarkt loopt van 15u tot 18u op zaterdag 8 december. Het wordt de achtste editie van de winterrommelmarkt en de zevende editie van de tweedehands kledijmarkt. Dat weekend is ook de gezellige kerstkroeg reeds open! Kijk- en kooplustige bezoekers voor zaterdagmorgen en zondagmorgen zijn welkom vanaf 8u, voor de 2de hands kledijmarkt zijn de bezoekers welkom vanaf 15u. www.winterrommelmarkt.be. Deze markten gaan Halle Schaatst vooraf! De organisatoren starten meteen ook de inschrijvingen voor het schaatsen voor scholen, enkel en alleen via de webstek. Daarnaast kan je ook al inschrijven om te leren schaatsen, dit voor kids van 5-7 jaar tijdens Kijk! Ik schaats!. Deze lessen gaan iedere zondag door vanaf 10u. Halle Schaatst loopt van midden december 2018 tot midden januari 2019. Alle info op www.halleschaatst.be. Halle Schaatst is toe aan zijn tiende editie!!!

 

 

 

Wijndegustatie in cafetaria De Bres

Halle- Vinilicious organiseert voor de tweede maal een wijndegustatie in cafetaria De Bres te Halle op zondag 25 november van 14u30 tot 18u30. Meer dan 30 wijnen uit diverse landen (oa Italië, Portugal, Oostenrijk en Slovenië) worden aan verschillende proeftafels aangeboden. Schuimwijn, witte of rode wijn komen allemaal aan bod. Nieuw dit jaar is dat ze jou begeleiden van aperitief tot digestief. Met in elke categorie wijn een aangepast hapje. Op die manier wordt het een ware ontdekkingstocht waarbij men jou zal inspireren welke wijnen bij welke gerechten passen. Bovendien zullen twee wijnboeren hun wijnen zelf voorstellen.Wie na het proeven graag een wijntje koopt heeft daar uiteraard de mogelijkheid toe. Dit kan op de degustatie (aan voordeeltarief). Iedereen is welkom, voorverkoop €5 of ter plaatse €10 per persoon. Storten kan op BE95 9731 1435 5758 met vermelding van naam en aantal personen. Meer informatie: http://wijnen.shop/ of via de facebookpagina van Vinilicious.

 

 

Toneel: Daar zijn kosten aan

Halle- Op vrijdag 9 , zaterdag 10 (beiden om 20 uur) en zondag 11 november (om 15 uur) speelt toneelgroep Reinaart uit Essenbeek – Halle de komedie ‘DAAR ZIJN KOSTEN AAN’ in een regie van André Herremans. Wil je een kijkje komen nemen naar één van de opvoeringen, dan kan je plaatsen reserveren via toneelgroepreinaart@gmail.com of via 0477/73.18.47 (19u-20u). Toegangskaarten kosten 9 eur (voor kinderen onder 12 jaar 6 eur). De opvoeringen gaan door in de Sint-Jozefzaal in Essenbeek (Kasteelstraat 126, Essenbeek – Halle).

 

 

REGIONAAL

Boek “Het Hallerbos” gedoopt in de basiliek van Halle

Het is een jaarlijks verschijnsel, in de lente overspoelen meer dan 300.000 bezoekers van over de hele wereld het Hallerbos. De paarse pracht van de hyacinten betovert. Maar het Hallerbos biedt zoveel meer. Het nieuwe boek Het Hallerbos brengt zijn enorme biodiversiteit prachtig in beeld en biedt een ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis van het bos. De werkgroep ‘Zot van het Hallerbos’ verzamelde een ploeg auteurs, die elk op hun manier verbonden zijn met het Hallerbos en de brede omgeving. Het resultaat is een verbluffend mooi geïllustreerd boek. Meer dan 1.000 mensen reserveerden via een succesvolle growfunding vooraf een exemplaar. De opbrengst van het boek gaat integraal naar de uitbreiding van het bos via het samenwerkingsverband Plan Boommarter. De auteurs Koen De Rijck, Bert Ghysels, Rik Houthuys, Patrick Huvenne, Pierre Kestemont, Guy Lernout, Johan Merckx en Johan Moerman delen hun passie voor het bos én hun uitgebreide kennis met de lezer. Dat geldt ook voor fotograaf Jan Decreton en collega-fotografen die uit hun enorme archief de beste beelden hebben geselecteerd. Met verwondering en bewondering kijk je naar hun schitterende foto’s en ontdek je het bos zoals je het nog nooit hebt gezien. Niet alleen de voorverkoop van het boek verliep erg succesvol, ook de boekvoorstelling werd een onverhoopt succes. Met meer dan 400 inschrijvingen moesten de initiatiefnemers op zoek naar een alternatieve locatie. In allerijl werd het programma gewijzigd, en de logistieke voorbereiding meer dan verdubbeld. De basiliek van Halle werd het stemmige décor voor de lancering van het boek. Daarmee zijn meteen twee van de meest krachtige symbolen van Halle verenigd. Het unieke boek dat in geen enkele boekenkast of bibliotheek mag ontbreken is nu ook te koop: Standaard Boekhandel (in heel Vlaanderen), Toerisme-dienst Halle (Grote Markt), Streekcentrum Den Ast (Halle), Groendecor (Sint-Pieters-Leeuw), Van Dionant (Halle), Maretak (Breedhout), Hotel Les Eleveurs (Halle),… Webwinkels van Natuurpunt.be, Inverde-shop.be, Bol.com, Standaardboekhandel.be

 

 

 

LENNIK

Vijfde Tweedehands Speelgoed verkoop

Lennik- Ook dit jaar kunnen de organisatoren rekenen op een samenwerking met de Gemeente Lennik die logistiek bijstaat. Daarom zal de speelgoedverkoop plaats vinden in de Jongensschool te Sint-Martens-Lennik waar iedereen welkom is op zondag 25/11/2018 van 14u tot 16u. Deze verkoop is er voor iedereen! Ideaal, vlak voor de feesten om mooi, kwalitatief en degelijk speelgoed aan te kopen tegen spotprijsjes. Vaak kan speelgoed, boeken, ... gerust nog een rondje mee en daar zetten ze op in. De organisatie wil, samen met de vele verkopers, ook graag hun steentje bijdragen en laten de verkopers de kans om speelgoed dat niet verkocht is, weg te schenken aan gezinnen in nood, want elk kind verdient toch wel een cadeautje van de Sint. Vorig jaar hebben ze zo 10 gezinnen uit Lennik (en omgeving) allemaal een speelgoedpakket kunnen aanbieden. Ze hopen dit dit jaar opnieuw te kunnen doen.

De jaarmarkt van Lennik komt er aan

Lennik- Voor de 69ste jaarmarkt van Lennik moet men op zaterdag 24 november in de gemeente zijn. Het is al een hele traditie, naast de winterkermis en de vele marktkramen vonden er nog heel wat meer activiteiten plaats. Zo zijn er de wedstrijden voor dieren, de oude ambachtenbeurs, de oldtimertractoren, de kunsttentoonstellingen en nog heel wat meer. De jaarmarkt wordt georganiseerd door een jaarmarktcomité. De gemeente Lennik blijft wel de hoofdsponsor met een ruime enfinanciële en logistieke ondersteuning om de jaarmarkt te realiseren. Het jaarmarktcomité blijft de ontmoetingsplaats. Iedereen is van harte welkom in het jaarmarktcomité in de school (H.Ghyselenstraat). Jos Vandewalle, Michel Kiekens en Peter Devaddere en hun team verwachten weer een massa volk.Zoals gewoonlijk valt er van ’s morgens 7 uur tot na middernacht heel wat te beleven in het jaarmarktcafé. De jaarmarktmedewerkers kom je al 5 uur ’s morgens tegen, in het centrum van Lennik. Ook de marktkramers zijn vroege vogels. Tussen 6 en 8u worden zij al verwend met een heerlijk ontbijt. Ook de juryleden kunnen hiervan profiteren. De proeverij van streekproducten vindt plaats van 9 tot 17u. Een aantal producenten stellen in het jaarmarktcomité hun producten voor. Er kan worden van geproefd en ze kunnen worden gekocht. Sinterklaas en Piet zullen er zijn van 10-13U. Lennik ligy midden een agregarisch gebied, de omliggende velden geven elk jaar hun rijke oogst aan veldvruchten. Ook deze zullen worden tentoon gesteld op de Lennikse jaarmarkt. Dit jaar vindt er tevens een kampioenschap plaats voor de zwaarste biet! En dan is er nog het Jaarmarktbuffet(12-16u) en het Blues Café dansant vanaf 20u. Een en ander is en blijft mogelijk, dit dank zij het gemeentebestuur en vooral het jaarmarktcomité: Voorzitter is Marc Govaert, ondervoorzitter Edmond Geeroms, secretaris Erik O, penningmeesters Johan Seynaeve en Karel Weemaels. Leden: Marijke en Peter Berckmans, Leon De Bot, Peter Devaddere, Michel Kiekens, Guy Lemaire, Kris Lissens, Luc Meyts, Felix Vandergoten, Flor Van Biesen en Jos Vandewalle.

 

 

 

 

SINT-GENESIUS-RODE

Familie Hemelhof(vier geslacht)mag vieren in Sint-Genesius-Rode

Sint-Genesius-Rode- Je hebt zo van die namen die je niet zou willen hebben, maar andere klinken dan heel wat beter en sommigen zouden maar al te graag willen ruilen of er zelfs geld voor geven. Neem nu de familienaam “Hemelhof”. Wie zou zo niet willen noemen?! Wel, de naam Hemelhof kom je regelmatig tegen in de regio Sint-Genesius-Rode en Beersel. En nu, dank zij de geboorte van de kleine Marcel Hemelhof, is de familie Hemelhof in Rode een vier geslacht rijker. Over-grootvader Sebastien, wel bekend in Sint-Genesius-Rode, opa Hedwig en papa Tim zijn dan ook super fier met deze vierde generatie die nog steeds in Rode woont.

 

Het Kinderuur van Rode brengt nog eens “De Stoomboot uit Spanje”

Sint-Genesius-Rode- Jaar na jaar wordt het uitkijken welk stuk toneelvereniging Het Kinderuur uit Sint-Genesius-Rode zal opvoeren ter gelegenheid van Sinterklaas. Omdat het dit jaar een jubileumjaar is -het Kinderuur bestaat 70 jaar- werd nog eens een stuk gekozen van de stichter van de toneelvereniging Willem Savenberg. “De Stoomboot uit Spanje” werd inderdaad geschreven en gespeeld door Willem Savenberg. Het was ook het eerste stuk dat Fred Vanderlinden regisseerde in 1991. Het werd hernomen in 1996 in een regie van Jo Vander Meylen en voor de opvoeringen dit jaar werd het herwerkt en hedendaagser gemaakt door Saartje Vanderlinden, de dochter van Fred. Voor haar is het ook haar eerste stuk dat ze regisseert. “De Stoomboot uit Spanje” wordt opgevoerd vrijdag 23/11 om 19u, zaterdag 24/11 om 14u en 16u30 en zondag 25/11 om 10u30, 14u en 16u30. De opvoeringen vinden plaats in GC de Boesdaalhoeve Toekomstlaan 32b Sint-Genesius-Rode. Kaarten 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Ieder kind krijgt een geschenkje. Reservatie is nodig: www.deboesdaalhoeve.be , tel. 02/381.14.51 en info@deboesdaalhoeve.be . Wees er vlug bij want de kaarten vliegen de deur uit. Het stuk wordt ook nog opgevoerd in Lot, Dworp en Leuven. En met deze opvoeringen eindigt het jubileumjaar uiteraard niet. De gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode ging eerder al akkoord met de plaatsing van een standbeeld ter ere van Willem Savenberg. Nu moet dit al zichtbaar worden op het terrein. Voor het beeld zelf werd Jean Paul Degreef- zelf jaren vergroeid met het Kinderuur- aangesproken. Nu de verkiezingen achter de rug liggen kan er werk gemaakt worden van de plaats waar het zou komen en… wie het zal betalen!...

 

1.500 euro voor ‘Villa Samson’ dankzij quiz van Wielersport Club Rode Sportief

Afgelopen zaterdag organiseerde Wielersport Club Rode Sportief vzw voor de derde maal op rij een quiz in ’t CC Wauterbos te Sint-Genesius-Rode, waar 36 ploegen van telkens 4 personen aan deelgenomen hebben. Gedurende de hele quiz avond konden de deelnemers genieten van een hapje en een drankje. Zo werden de streekbieren zoals o.a. Geuze, Kriek, Bersalis en Sourblend Grand Cru, waaraan het Pajottenland rijk is, gesmaakt door de deelnemers. De rode draad bij deze quiz is dat de opbrengst integraal naar een goed doel gaat. Dit jaar was dat ‘Villa Samson’, een initiatief van UZ Brussel die patiënt en dier samenbrengen. Dankzij de succesvolle avond kon een cheque van niet minder dan 1.500 euro overhandigd worden aan dit initiatief. Natuurlijk kon dit alles niet verwezenlijkt worden zonder de hulp van vele sponsors, die ook dit jaar voor tal van tombola artikels en waardevolle prijzen gezorgd hebben, waaronder: waardebonnen voor restaurants of eetcafés, wellnessbonnen, drankpakketten... Hiervoor onze oprechte dank aan alle sponsors. Geen enkele deelnemende ploeg ging met lege handen naar huis, maar de winnaars van de quiz ‘Van Hooren Zeggen’, gingen aan de haal met de hoofdprijs. De eerste prijs van de tombola werd dit jaar gewonnen door team James Dean & The Pink Ladies, zij hebben de VIP-wagen voor de Brabantse Pijl 2019 in de wacht gesleept. Wielersport Club Rode Sportief blikt dan ook terug op een geslaagde quiz avond. Noteer daarom alvast deze periode in jullie agenda van 2019 voor de 4de editie.

 

 

 

SINT-PIETERS-LEEUW

Brouwerij Lindemans nu in de prijzen met hun bedrijfsfilm

Sint-Pieters-leeuw- De jongste jaren viel Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek herhaaldelijk in de prijzen met hun bieren en daar houdt het niet mee op. Immers, zopas werd de bezoekersfilm van de brouwerij bekroond met de Gouden Dolfijn op de negende editie van de Corparate Media & TV Awards in Cannes. 3Awards winnen is uiteraard altijd fijn”, zegt Geert Lindemans, samen met zijn neef Dirk de zesde generatie aan het hoofd van de brouwerij. “Onze bieren vallen elk jaar in de prijzen op internationale wedstrijden. Dat zijn we al een beetje gewoon, maar dat we nu ook met onze bedrijfsfilm winnen is de kers op de taart. We hebben samen met reclamebureau Emakina en productiehuis Lapino Albino best wat tijd gestoken in de film, omdat we veel belang hechten aan de geschiedenis van de brouwerij en het respect voor de eeuwenoude brouwmethode die we gebruiken voor onze lambiekbieren”.

 

3de Back to School quiz

Sint-Pieters-Leeuw- U etaleert al eens graag uw kennis? U wint moeiteloos de tv-quiz waarvan er dertien in een dozijn zijn en dat vanuit uw zetel? U vraagt zich dikwijls af hoe het gesteld is met de parate kennis van Jan Modaal tegenwoordig? U tekent graag present voor een gezellige avond met vrienden, als er maar drank en lekkernijen aan te pas komen? U vindt het een basisrecht dat er gewoon al eens gelachen mag worden? Tijd om de daad bij het woord te voeren!
Het onderwijsteam van Vrije Basisschool Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw verwelkomt u met veel plezier, naar tweejaarlijkse gewoonte, op hun derde gelegenheidsquiz 'BACK TO SCHOOL'. Huidige en voormalige ouders, oud-leerlingen, sympathisanten en zelfs grootmoederlief: allen welkom om deel te nemen op vrijdag 9 november 2018. Inschrijven doe je via mail (backtoschool.donboscospl@gmail.com) edit voor 3/11 met vermelding van de ploegnaam. Het inschrijvingsgeld wordt ontvangen bij aankomst in het parochiecentrum van Sint-Pieters-Leeuw. Het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro per ploeg van 4 personen.

 

 

Leeuwenaars trots op Park en Rozentuin Coloma.

Sint-Pieters-Leeuw- De voorbije maanden nam Het Agentschap voor Natuur en Bos enquêtes af bij 248 bezoekers in het park. Daaruit blijkt dat het park erg geliefd is bij de inwoners van de gemeente. 86% van de geïnterviewde bezoekers woont op minder dan 15km van Park Coloma, voor 60% is dat zelfs minder dan 5km. Dit toont aan dat het park vooral in trek is bij de Leeuwenaars. Bijna de helft van hen is meer dan eens per week in het park te vinden. De enquête geeft duidelijk aan dat Park Coloma een belangrijke rol speelt in het leven van de Leeuwenaars. Ze omschrijven deze plek als de groene long van hun gemeente, een plaats om tot rust te komen in de natuur. Die rust is dan ook met stip de belangrijkste reden om naar het park te komen. Op algemene tevredenheid over het beheer van het park scoort Coloma 5,3/6, een score die gevoelig hoger ligt dan bij andere domeinen van het agentschap. 99% van de ondervraagden vindt het park redelijk tot helemaal aantrekkelijk en 98% van de geïnterviewden zou Coloma aanraden aan zijn vrienden. De Leeuwenaars zijn duidelijk trots op ‘hun’ park. Marleen Evenepoel, Administrateur-generaal van het agentschap, is erg opgetogen met dit resultaat. “Het park van Coloma en de rozentuin zijn echte pareltjes in de Groene Rand. Uit bevragingen zoals deze blijkt duidelijk de hoge nood aan toegankelijk en nabij groen. Dit resultaat moedigt ons aan onze beheerinspanningen verder te zetten en de promotie voor het park en de rozentuin op te drijven.” De enquête liet ruimte voor suggesties van de geïnterviewden. Daaruit kwamen veel nuttige ideeën, zoals het creëren van aangename rustplekken, een speelruimte voor kinderen, een muziekkiosk, meer georganiseerde activiteiten en het verbreden van het educatieve aanbod. De beheerploeg van het Agentschap voor Natuur en Bos gaat hier de komende maanden mee aan de slag en bekijkt hoe het park en de rozentuin nog aantrekkelijker kunnen gemaakt worden. Dit jaar werd voor het eerst een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het Park Coloma tussen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en het Agentschap voor Natuur en Bos. Het agentschap zorgt voor de inrichting en een duurzaam beheer in het park. De gemeente zet in op het verhogen van de naambekendheid en de promotie van het park. Samen willen ze de rozentuin in de toekomst nog duurzamer inrichten en beheren. Denk daarbij aan bloemenweides, meer bloemrijke vaste planten en aantrekkelijke landschapskamers. Uiteraard blijft de roos centraal staan. Zo wordt de rozentuin internationaal op de kaart gezet als voortrekker inzake duurzaam beheer.

 

 

Herfstconcert “Oorlog en Vrede”

Sint-Pieters-Leeuw- 100 jaar geleden, op 11 november 1918, werden, na meer dan 4 jaar, de vijandelijkheden op het gehele front gestaakt. Op de vooravond van deze herdenking herdenkt de Koninklijke Harmonie Ste-Lutgardis Zuun op een muzikale manier het einde van de gruwel van de Eerste Wereldoorlog en spelen op hun Herfstconcert, met als thema ‘Oorlog & Vrede’, o.a. In Flanders Field (R. Derongé), Mars (G. Holst), … Zij verwelkomen u graag op dit muzikaal eerbetoon, aan hen die vochten en hun leven gaven voor onze vrijheid. Heel speciaal willen ze een paar oud-strijders uit de gemeente eer betonen. Dit doen ze in een mix van muziek, woord en beeld. Wie er bij wil zijn, kan dit in de Merselborre te Vlezenbeek op vrijdag 9 november. De deuren openen om 19.45 en het concert start stipt om 20.15u. Zoals elk jaar wil de harmonie zijn muzikale klanken aanbieden aan andere verenigingen/organisaties. Dit jaar speelt het orkest voor PASAR Sint-Pieters-Leeuw. Kaarten kan je verkrijgen bij de mensen van PASAR. Ook de muzikanten/bestuursleden van de harmonie kunnen je aan een toegangskaart helpen. Meer info: 0472 59 20 38 - mailto:josiane.schoukens@telenet.be - BE32799536856202 Pasar_SPL In voorverkoop kost een kaartje 10 euro, aan de kassa betaal je 12 euro..

 

 

 

11 november jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw

Sint-Pieters-Leeuw- In veel, zeg maar de meeste , gemeenten vindt de jaarmarkt plaats, de zoveelste zondag of de dinsdag na de derde zondag, of de tweede Sinksendag, maar toch ieder jaar op een andere datum. Behalve….. in Sint-Pieters-Leeuw ! Inderdaad, vaste datum en dat zal zowat de hele Zennevallei of Pajottenland weten, is en blijft 11 november. Dit jaar dus zondag 11 november. De jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw is ook één van de grootste uit de regio. Ze vindt plaats in het centrum van de gemeente. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het aantal bezoekers schommelen, maar toch komen er telkens een 20.000 tal opdagen. Als je dan weet dat de marktkramers met bijna 300 standen zijn, kan het niet anders dat een en ander veel verkeer op de been brengt. Daar voor worden dan ook extra maatregelen genomen. Zo geldt er een parkeerverbod vanaf 0.00 uur voor de ganse zone, wordt de activiteitenzone afgesloten vanaf 6 uur en mogen vanaf dit uur ook de marktkramers arriveren. De officiële opening van de jaarmarkt vindt plaats om 10u op het mobiel podium voor het gemeentehuis. Een “echte” jaarmarkt kan niet zonder de prijskamp voor dieren. Een publiekstrekker blijft de tentoongestelde dieren. Dit jaar kan men de zadelpaarden, pony’s en boerenpaarden in de Pepingsesteenweg(tussen de H.Vanhouchestraat en Impeleer) komen bewonderen. De schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen worden op en voor het privé-perceel opgesteld. En dan de kunst. De 77ste editie van de expositie van Leeuw Art vindt plaats in het Colomakasteel(gelijkvloers). De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Als minder meer is’. Of de kunst van het durven weglaten. Leeuwart telt 11 leden en stelt werken tentoon van Bernadette Vansant, Betty D’Herde, Cine Touchant, Gudrun Corthals, Hilde Van Impe, Janot Michiels, Maarten Defossez, Peter Troucheau, Rita Cornelis, Marc Goossens en Tom Feyen. En dan nog de dans- en muziekoptredens. Zaterdag 10 november vanaf 20.30 uur kun je al terecht in de Loods Topstraat voor Level Six+ For the Record. De prijs van de tickets bedraagt 10 euro en zijn te verkrijgen bij CC Coloma- 02/371.22.62 – cultuuur@sint-pieters-leeuw.be en www.colomaspl.be . Met de jaarmarkt zelf kan je aan het gemeentehuis genieten van dans- en muziekoptredens van o.a. Dance O’Mania, Rudi Tastenoe, L&A Dance Company en Amaryllis Temmerman, in samenwerking mat Stadsradio Halle. Om van dit alles maximaal te kunnen genieten werd niets aan het toeval overgelaten opdat de bezoekers zo veilig mogelijk het jaarmarkt circuit zouden kunnen bereiken en uiteraard verlaten. Om het Leeuwse centrum zo goed mogelijk bereikbaar te maken, worden de grote wegen vrijgehouden voor het autoverkeer en vooral ook voor het openbaar vervoer en de pendel- en shuttlediensten. Van 9 tot 21 uur kunnen de jaarmarktbezoekers gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro en de jaarmarkt(hoek Galgstraat- J.Depauwstraat). Drie tot vier bussen pendelen vanaf 9 tot 21 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen. Ook kan gratis gebruik gemaakt worden tussen 9 en 17 uur van een shuttledienst Vlezenbeek en Ruisbroek. Wat het parkeren betreft, langsheen de Galgstraat(tussen de Europalaan en de Lotstraat) wordt van 6 tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Langsheen de Victor Nonnemansstraat(tussen de Hoogstraat en rotonde gemeentehuis) wordt van 8u30 tot 17u30 langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Aan de kant met de onpare huisnummers geldt een parkeerverbod.


Leeuwse culturraad plantte 3.500 paasbloemen

Sint-Pieters-Leeuw- Zaterdag 20 oktober verzamelden een dertigtal leden en andere sympathisanten van de cultuurraad aan het Vagevuur in Vlezenbeek voor de jaarlijkse plantactie van narcissen, in de volksmond “paasbloemen”, in Sint-Pieters-Leeuw. Deze traditie bestaat reeds 30 jaar en heeft dank zij het gemeentebestuur dat elk jaar 3500 paasbloembollen ter beschikking stelt van Sint-Pieters-Leeuw naast rozengemeente ook paasbloemengemeente gemaakt. In feite begon het allemaal bij de KWB van Sint-Pieters-Leeuw toen de vereniging met een groep van 30 man sterk zowat 16.000 bloembollen plantten aan de kerk van de Rink. Toenmalig schepen Martin Schoukens opperde toen de idee om bloembollen te planten in de ganse gemeente. Al enkele jaren kwijt de Leeuwse cultuurraad zich van deze taak. Het is volgens voorzitter Hubert Avaux ook een manier om de leden van de cultuurraad op een andere wijze dan rond een vergadertafel te leren kennen…. “Het maakt de band tussen de leden alleen maar hechter. “ Dit jaar werden de bloembollen geplant in de Sint-Sebastiaanstraat – zodoende ligt rond de rozentuin een kroon van paasbloemen-, aan de rotonde Inkendaal(Vlezenbeek) en aan het station van Ruisbroek(vaartkant).

 

Saffoxy Band stelde eerste cd “Saffoxy for Friends” voor

Sint-Pieters-Leeuw- Saffoxy Band de groep rond Luc Marcelis en Nathalie Demol mochten met trots, en terecht hun eerste full cd voorstellen aan het publiek. Dit vond plaats in Vlezenbeek, ter gelegenheid van de jaarmarkt. De Saffoxy Band is er in geslaagd om 20 hits, meezingers, covers en 8 eigen nummers te verzamelen op hun 'Saffoxy for Friends' cd. Deze cd kwam er dank zij de steun van Studio Hallround van Christophe Severs en Sanseveria van Freddy Danau. En die Saffoxy friends waren aanwezig bij de première van de cd in 'Lime Light' in Vlezenbeek tijdens de jaarmarkt. De vrienden waren massaal aanwezig voor deze voorstelling en om samen de verjaardag van zangeres Nathalie te vieren. De dag nadien ging het feestje verder in het kasteel van het Provinciedomein van Huizingen, op een brunch (reservatie hiervoor was verplicht) en was zo goed als volzet. Het nummer “Ik kom naar je toe” staat ondertussen op de vierde plaats in de extra top 15 van de Vlaamse liedjes. Zeker dat we nog veel gaan horen van de Saffoxy Band die blijft verrassen. Saffoxy Band blijft een buitenbeentje in de Vlaamse showbizz. Naast de brunches in het kasteel van het Provinciedomein van Huizingen , de talloze verjaardag en pensioenvieringen verzorgen zij steeds in ambiance diverse muzikale evenementen. Van jaarmarkten tot verenigingsfeesten. Deze band met een hoog aanstekelijk entertainment gehalte werkt steeds vernieuwend. Rakend en recht uit het hart zorgen zij voor onvergetelijke momenten in vreugde en blijdschap. Al de songs op deze eerste cd werden zorgvuldig gekozen in het teken van hun eigen waarde. Deze cd is te koop aan de prijs van 12 euro. En de opbrengst gaat zoals steeds naar hun goede doelen: ondersteuning van het verenigingsleven en jong muzikaal talent en steun aan een milieuproject en Kom op tegen Kanker.

 

 

PEPINGEN

Een ontmoeting met “Johann Sebastian Bach”

Pepingen- Kunst in Pepingen organiseert een cursus met als onderwerp “Een ontmoeting met “Johann Sebastian Bach” . De sessies vinden plaats donderdagen 15, 22 en 29 november, telkens van 19u30 tot 22u, in Kasteel-klooster Ter Loo. Docent is Luc Ooghe, musicoloog, master Vlaamse doedelzak/barokmusette, organist-titularis aan de dekenale St.-Bartholomeus-kerk in Geraardsbergen en Bach-enthousiast. Bijdrage: 45 euro overschrijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding van uw naam en cursus Bach. Bevestig uw deelname via mail.

De Pepingse Europese avond

Pepingen- Het zuidelijk toneel komt naar Bellingen met De man door Europa en Lucas De Man. Deze voorstelling vindt plaats zaterdag 17 november om 19u30 in de abdijkerk van Bellingen. De toegang is gratis. Wel graag uw aanwezigheid vooraf bevestigen via info@kunstinpepingen.be . Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, het gemeentebestuur van Pepingen, de kerkfabriek van Bellingen, het gemeenschapscentrum van Pepingen, de cultuurdienst van de gemeente Pepingen, de adviesraad voor gemeentelijk cultuurbeleid en Bellingahaim vzw.

 


 

 

GALMAARDEN

Michel Matthijs schreef nieuw boek

Galmaarden- De laatste jaren schreef Michel Matthijs al negen boeken, vooral over zijn eigen regio. En daar komt nu een nieuw boek bij: “Kroniek van den Grooten Oorlog in Groot-Galmaarden 1914-1918”. Michel Matthijs besteedde er de grootste zorg aan. Hij doorzocht archieven, bezocht graven van gesneuvelden op kerkhoven tot in Frankrijk en polste bij de oudste inwoners naar hun herinneringen. Hij deed er dan ook zes jaar over. In zijn boek geeft hij meer uitleg over wie de twintig gesneuvelden, waarvan zes uit Vollezele, zes uit Tollembeek en acht uit Galmaarden, waren. Daarnaast heeft hij het ook over de bezetting door honderden Duitse soldaten, controle, de gedenkstenen en hun architecten, de Zwarte Bende van Galmaarden en opvang van de honderden geëvacueerden uit de Westhoek en Noord-Frankrijk. Het boek wordt op 10 november voorgesteld in het Baljuwhuis waar een tentoonstelling over Wereldoorlog 1 loopt.. Het boek kost 30 euro en is te verkrijgen bij Michel Mattijs Bergstraat 23 Galmaarden.